Αρχική Επιλεγμένα Καιρός: Που θα “χτυπήσει” η κακοκαιρία «Ιανός», αύριο- Πρεμιέρα φθινοπώρου με ισχυρές...

Καιρός: Που θα “χτυπήσει” η κακοκαιρία «Ιανός», αύριο- Πρεμιέρα φθινοπώρου με ισχυρές βροχοπτώσεις και ανέμους

0
καιρός Ιανός

Η κακοκαιρία «Ιανός», θα επηρεάσει τη χώρα μας από από αύριο την Πέμπτη. Αυτό δείχνει η πρόβλεψη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, η ατμοσφαιρική διαταραχή στην περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου αναμένεται βαθμιαία να ενισχυθεί σημαντικά. Δημιουργώντας την κακοκαιρία «Ιανός».

Που θα “χτυπήσει” η κακοκαιρία «Ιανός», στην Ελλάδα

Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις. Ιδιαίτερα στο Ιόνιο και τα νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.
Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι, ιδιαίτερα σε θαλάσσια τμήματα, ενδέχεται να φτάσουν σε επίπεδα θύελλας.

Ιανός

Άγνωστη η τροχιά που θα ακολουθήσει

Λόγω της αβεβαιότητας που παρουσιάζουν προγνωστικά οι μεταβατικές εποχές, και λόγω της παρούσας θέσης της ατμοσφαιρικής διαταραχής (βρίσκεται πάνω από θάλασσα), δεν είναι ακόμα σαφής η τροχιά που θα ακολουθήσει.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 4 επικρατέστερα σενάρια σχετικά την τροχιά που θα ακολουθήσει το κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού έως τις 03:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου 19/09.

Ιανός

Είναι Μεσογειακός Κυκλώνας;

Δεν είναι ακόμα σαφές αν ο «Ιανός» θα αποκτήσει τροπικά χαρακτηριστικά. Και αν θα πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να χαρακτηριστεί Μεσογειακός Κυκλώνας (διεθνώς γνωστά βαρομετρικά χαμηλά ως medicanes από την ένωση των λέξεων Mediterranean και hurricanes). Κάτι ωστόσο που δεν μπορεί να αποκλειστεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here