Αρχική Επιλεγμένα Κ. Μαρουσάκης: “Πιθανό να πλήξει την χώρα μας μεσογειακός κυκλώνας”

Κ. Μαρουσάκης: “Πιθανό να πλήξει την χώρα μας μεσογειακός κυκλώνας”

0
Κακοκαιρία - Καταιγίδα - Θυελλώδεις άνεμοι - Καιρός
Διαφήμιση

Πιθανό να πλήξει την χώρα μας μεσογειακός κυκλώνας, σύμφωνα με εκτίμηση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Αλλά δεν χρειάζεται ανησυχία, λέει ο κ.Μανουσάκης. Σύμφωνα με την πρόβλεψη του ο κυκλώνας αναμένεται στην χώρα μας την επόμενη Πέμπτη. Αλλά όπως υπογραμμίζει “όλα μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν“.

Τα τροπικά χαρακτηριστικά του χαμηλού βαρομετρικού

Σε σχετική ανάρτηση του στο Facebook, αναλύει το φαινόμενο και τις παραμέτρους του.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος “εντυπωσιακά είναι τα προγνωστικά στοιχεία των μοντέλων μας που πήραμε πριν από λίγη ώρα. Όπου το βαρομετρικό χαμηλό που εδώ και ημέρες στροβιλίζεται στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ιταλίας, τείνει να πάρει τροπικά χαρακτηριστικά τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Είναι σύνηθες τέτοια εποχή που οι θάλασσες μας είναι αρκετά θερμές, βαρομετρικά χαμηλά που αλληλεπιδρούν για πολλές ημέρες με τη θάλασσα να αποκτούν μεγάλα ποσά ενέργειας και στροβιλισμού λαμβάνοντας μορφή κυκλώνα.

Που για τα δικά μας γεωγραφικά πλάτη χαρακτηρίζονται ως Μεσογειακοί κυκλώνες. Εξαιτίας τις περιορισμένης έκτασής τους σε σχέση με τους γνωστούς κυκλώνες που δημιουργούνται στους ωκεανούς. Κατά τα άλλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους δεν διαφέρουν πολύ.

Στα επισυναπτόμενα βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την προβλεπόμενη εξέλιξη δημιουργίας του Μεσογειακού κυκλώνα που θα προσεγγίσει τη χώρα μας την Πέμπτη.

Δεν χρειάζεται ανησυχία μιας και τα συστήματα αυτά δεν έχουν μεγάλες θαλάσσιες εκτάσεις για να κρατήσουν τη συνοχή τους.

Έτσι μέχρι τα δυτικά παράλια της χώρας μας μπορεί και να αντέξουν σαν κυκλώνες στην πορεία όμως εξελίσσονται όπως ένα βαρομετρικό χαμηλό.

Κρατήστε επίσης ότι η εποχή που διανύουμε εμφανίζει πολύ χαμηλή προγνωσιμότητα άρα όλα αυτά που σας αναφέρω μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν“.

Δημοσιεύτηκε από Klearhos Marousakis στις Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020

Δημοσιεύτηκε από Klearhos Marousakis στις Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here