Αρχική COVID-19 Google Maps: Νέα υπηρεσία ενημέρωσης περιοχών με πολλά κρούσματα κορονοϊού

Google Maps: Νέα υπηρεσία ενημέρωσης περιοχών με πολλά κρούσματα κορονοϊού

0
Google Maps
Διαφήμιση

Θέλετε να αποφύγετε τις περιοχές με πολλά κρούσματα Covid-19; Το Google Maps, έχει την λύση. Τώρα, ο χρήστης ενημερώνετε για τις περιοχές με την έξαρση του κορονοϊού.

H Google εγκαινίασε μια νέα λειτουργία που ξεκινά πειραματικά αυτή τη βδομάδα. Τόσο σε περιβάλλον Android όσο και σε iOS, που δείχνει τις “κόκκινες περιοχές”.

Πρόκειται για μια λειτουργία ανίχνευσης που χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής. Και δείχνει “χρήσιμες πληροφορίες για κρούσματα Covid-19 σε μια περιοχή. Ώστε να μπορείς να παίρνεις καλύτερες αποφάσεις για το πού να πας και τι να κάνεις”.

Τα στοιχεία που παραθέτει το Google Maps βασίζονται στα στατιστικά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Καθώς και στις ανακοινώσεις των τοπικών φορέων υγείας.

Google Maps

Πως δουλεύει

Όταν ανοίγετε τους Google Maps, πατήστε το κουμπί στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας και κάντε κλικ στο “COVID-19 info”.

Στη συνέχεια, θα δείτε έναν μέσο όρο επτά ημερών νέων περιπτώσεων COVID ανά 100.000 άτομα για την περιοχή του χάρτη που κοιτάτε.
Και μια ετικέτα που δείχνει αν οι περιπτώσεις είναι τάσεις προς τα πάνω ή προς τα κάτω.

Η έγχρωμη κωδικοποίηση βοηθά να διακριθεί εύκολα η πυκνότητα των νέων περιπτώσεων σε μια περιοχή.

Τα δεδομένα τάσεων περίπτωσης είναι ορατά σε επίπεδο χώρας και για τις 220 χώρες και περιοχές που υποστηρίζουν οι Χάρτες Google. Καθώς και δεδομένα σε επίπεδο πολιτείας ή επαρχίας, νομού και πόλης, όπου είναι διαθέσιμα.

 

Διαφήμιση