Αρχική Καταστροφές Φωτιά ανάμεσα σε Ραφήνα και Αρτέμιδα – Εκκενώνονται σπίτια -Πύρινα μέτωπα σε...

Φωτιά ανάμεσα σε Ραφήνα και Αρτέμιδα – Εκκενώνονται σπίτια -Πύρινα μέτωπα σε Ν.Βουτζά και Πάρνηθα

0
Πυροσβέστες επιχειρούν στη φωτιά στη Ραφήνα / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/fotia-stin-artemida-ekkenonontai-oikismoi
Πυροσβέστες επιχειρούν στη φωτιά στη Ραφήνα / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
Διαφήμιση

Σε Ραφήνα, Ν.Βουτζά και Πάρνηθα δίνει μάχη σήμερα η Πυροσβεστική στην Αττική με τις φωτιές που ταλαιπωρούν τη χώρα να συνεχίζονται για μια ακόμα ημέρα.

Πριν από λίγο, φωτιά ξέσπασε ανάμεσα σε Αρτέμιδα και Ραφήνα, ενώ ήδη εκκενώθηκε ο οικισμός “Δροσιά” που ανήκει στη Ραφήνα, για προληπτικούς λόγους. Η φωτιά ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση σε υπαίθριο χώρο στην οδό Αγίου Γεωργίου και Αρίωνος.

Το σημείο βρίσκεται κοντά στη περιοχή όπου κατασκευάζεται το Αθλητικό Παραολυμπιακό Κέντρο. Στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια.

Συγκεκριμένα, μετά από εισήγηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου, και απόφαση του Δημάρχου Ραφήνας, συστήνεται στους κατοίκους του οικισμού «Δροσιά» η προληπτική αποχώρηση από την περιοχή με κατεύθυνση τη Ραφήνα. Η σύσταση γίνεται για την πλήρη διευκόλυνση της επιχειρησιακής δράσης των δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και το έργο τους συνδράμουν και 3 ελικόπτερα.

Συγκεκριμένα, 65 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ– που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ενώ, από αέρος συμμετέχουν στην κατάσβεση τα 3 ελικόπτερα.

Νέος Βουτζάς

voutza fotia
Από την κατάσβεση στο Νέο Βουτζά. Φωτό: ΙΝΤΙΜΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/cnn.gr

Στο Νέο Βουτζά η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα την Πέμπτη, εξακολουθεί με καλύτερη εικόνα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή.

Τώρα επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 πεζοπόρο τμήμα. εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ. Ενώ, δεν εξαπλώθηκε σε έκταση άνω των 10 στρεμμάτων.

Πάρνηθα

Σε εξέλιξη βρίσκεται και φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στους πρόποδες της Πάρνηθας, στο τέλος της οικιστικής ζώνης κοντά στον ΟΤΕ. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ, καίει σε υπαίθριο χώρο.

Στο σημείο επιχειρούν τουλάχιστον 5 πυροσβεστικά οχήματα.

Διαφήμιση