Αρχική Επιχειρείν Δήμας: Κίνητρα για επενδύσεις επιχειρήσεων σε έρευνα και ανάπτυξη

Δήμας: Κίνητρα για επενδύσεις επιχειρήσεων σε έρευνα και ανάπτυξη

0
Γραφείο επιχείρησεων
Διαφήμιση

Σημαντικά οικονομικά κίνητρα έφερε ο Σεπτέμβριος για τις επιχειρήσεις που επενδύουν σε έρευνα και ανάπτυξη, όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο twitter ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας.

Συγκεκριμένα στο tweet που έκανε ο Χ. Δήμας τη Δευτέρα αναφέρει: «Από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου 2020 ισχύει ο υπερ-τριπλασιασμός των φορολογικών κινήτρων για τις επιχειρήσεις που επενδύουν σε Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D). Στόχος μας να δημιουργηθούν νέες, ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για τους νέους επιστήμονές μας».

Υπενθυμίζεται ότι με το άρθρο 46 του νόμου 4712/20 αυξάνεται το ποσοστό έκπτωσης δαπανών για τις επιχειρήσεις που επενδύουν σε Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D), από το 30% που ήταν μέχρι σήμερα, στο 100%.

Στο μεταξύ έχει εκδοθεί εγκύκλιος της ΑΑΔΕ «για την κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 46 και 49 του ν. 4712/2020 (Α΄ 146)», που παρουσιάζει τις διαδικασίες εφαρμογής του νέου ευνοϊκού φορολογικού πλαίσιου για τις δαπάνες έρευνας και τεχνολογίας (R&D) και για τις επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται, ότι με τον νόμο ν.4712/2020 θεσμοθετήθηκαν επιπλέον κίνητρα για επενδύσεις Έρευνας και Καινοτομίας στην Ελλάδα μέσω της ενίσχυσης της φοροαπαλλαγής που δίνεται σε επιχειρήσεις βάσει των δαπανών επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας που υλοποιούν.

Στα φορολογικά κίνητρα περιλαμβάνεται η αύξηση της φορολογικής έκπτωσης δαπανών έρευνας και καινοτομίας από 30% (που ίσχυε μέχρι σήμερα) σε 100%, μέσω ενίσχυσης της φοροαπαλλαγής που δίνεται στις επιχειρήσεις βάσει των δαπανών επιστημονικής & τεχνολογικής έρευνας που υλοποιούν.

Στις δαπάνες επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας περιλαμβάνονται και οι αποσβέσεις του εξοπλισμού και των οργάνων, που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες εκτέλεσης της επιστημονικής και της τεχνολογικής έρευνας από τις επιχειρήσεις.

Πηγή: ecopress.gr

Διαφήμιση