Αρχική Καταστροφές Δεύτερος νεκρός στην Θεσσαλία από την κακοκαιρία-«Χτυπήθηκε» και η Κόρινθος- Κλειστός ο...

Δεύτερος νεκρός στην Θεσσαλία από την κακοκαιρία-«Χτυπήθηκε» και η Κόρινθος- Κλειστός ο δρόμος Ισθμού-Επιδαύρου

0
κακοκαιρία
Διαφήμιση

Ένας ακόμα άνθρωπος έχασε την ζωή του από την κακοκαιρία “Ιανός”, ο οποίος ήταν αγνοούμενος στην Καρδίτσα.

Νεκρός εντοπίστηκε πριν από λίγο ο κτηνοτρόφος που αγνοούνταν από χθες στο χωριό Μαγουλίτσα του νομού Καρδίτσας.

Ο αριθμός των θυμάτων από την κακοκαιρία “Ιανός” ανέρχεται στα δύο άτομα. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι μία ηλικιωμένη γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί στο σπίτι της στο χωριό Βασιλί Φαρσάλων, έχασε τη ζωή της από τις πλημμύρες στην περιοχή.

Στο Μουζάκι, ακόμα αγνοείται μία γυναίκα που εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό της.Τα ορμητικά νερά του ποταμού Πάμισου που υπερχείλισε, την παρέσυραν.

«Χτυπήθηκε» και η Κόρινθος, κλειστός ο δρόμος Ισθμού – Επιδαύρου

Από την κακοκαιρία “Ιανός” έχουν πληγεί περιοχές της Κορινθίας. Στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης και στην Αλμυρή πλημμύρισαν δρόμοι και υπόγεια σπιτιών.

Στην περιοχή παρατηρούνται και προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων λόγω της μεγάλης νεροποντής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κλειστός είναι αυτήν την ώρα ο δρόμος Ισθμού – Επιδαύρου, από το 3ο έως το 34ο χιλιόμετρο. Στο σημείο υπάρχει αστυνομική παρουσία.

Που κινείται ο “Ιανός”

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr τις πρωινές και απογευματινές ώρες του Σαββάτου 19/09 αναμένεται επιδείνωση του καιρού στην Ανατολική Πελοπόννησο με κατά περιόδους έντονες βροχοπτώσεις και πιθανόν καταιγίδες.

Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των μετεωρολόγων, φαίνεται πως η κακοκαιρία θα πλήξει μέχρι το μεσημέρι την Αττική αλλά δεν φαίνεται ότι θα είναι πολύ έντονη.

Sat IANOS 19092020

Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, η σύσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά με τους παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας και των άλλων συναρμόδιων φορέων για την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα τελευταία δεδομένα του φαινομένου και θέματα αποκατάστασης των ζημιών από τις περιοχές που πέρασε.

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις σε συνεργασία με όλους τους φορείς αντιμετώπισης καταστροφών παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα.
Για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Δείτε LIVE την πορεία του “Ιανού”

Διαφήμιση