Αρχική Καταστροφές Ανυπολόγιστες ζημιές σε Καρδίτσα και Φάρσαλα – Live που κινείτε η καταιγίδα

Ανυπολόγιστες ζημιές σε Καρδίτσα και Φάρσαλα – Live που κινείτε η καταιγίδα

0
καταστροφή ιανός
Εικόνα: onlarissa.gr
Διαφήμιση

Η κακοκαιρία “Ιανός” έχει ήδη αφήσει πίσω της πλήθος καταστροφών, δύο νεκρούς αλλά και αρκετούς εγκλωβισμένους όπως ήδη γνωρίζουμε.

Στην Θεσσαλία το μεγαλύτερο πλήγμα

Το μεγαλύτερο πλήγμα της καταστροφής έχει δεχτεί μέχρι στιγμής η Θεσσαλία, η οποία θρηνεί εκτός από υλικές ζημιές και ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο ένας νεκρός βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου και πρόκειται για κτηνοτρόφο αλβανικής καταγωγής, τον οποίο αναζητούσε ο γιός του από χθες καθώς είχε εξαφανιστεί λόγω της κακοκαιρίας. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός από συνεργεία της Πυροσβεστικής και τον γιό του στην περιοχή πίσω από το νοσοκομείο της Καρδίτσας.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου είχε γίνει γνωστός ακόμα ένας θάνατος. Η πρώτη νεκρή καταγράφηκε στο χωριό Βασιλί των Φαρσάλων και πρόκειται για μια γυναίκα που βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της, καθώς δεν κατάφερε να ξεφύγει από τη μανία της φύσης.

Έτσι, ο αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία ανέρχεται σε δύο, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την 40χρονη γυναίκα που παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της από τον Πάμισο ποταμό στο Μουζάκι. Πριν από λίγη ώρα πολίτης εντόπισε το αυτοκίνητο της γυναίκας. Ενώ στο σημείο κατέφθασε δύναμη της αστυνομίας.

Την ίδια στιγμή, συναγερμός για ένα ζευγάρι ηλικιωμένων έχει σημάνει στην Καστανίτσα της Καρδίτσας, με τους κατοίκους της περιοχής να εκφράζουν φόβους για τη ζωή τους. Το ζευγάρι τηλεφώνησε στην Πυροσβεστική λέγοντας πως έχει πλημμυρίσει το σπίτι τους και πως έχει καταρρεύσει το ταβάνι.

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Καρδίτσας προσπαθεί να φτάσει στο σημείο για να απεγκλωβίσει τους δύο ηλικιωμένους.

Live

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 18/09, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Aθηνών/meteo.gr.

WEB daily rain
Εικόνα: meteo.gr

Η πορεία του κυκλώνα

Η κακοκαιρία θα πλήξει μέχρι το μεσημέρι την Αττική αλλά δεν φαίνεται ότι θα είναι πολύ έντονη, όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας.

Εντονότερα φαινόμενα αναμένονται μετά το μεσημέρι προς το απόγευμα, κυρίως με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και μεγάλο όγκο νερού σε Κορινθία και Αργολίδα και αργότερα στις Κυκλάδες.

Στις περιοχές αυτές έχουν κοπάσει λίγο τα καιρικά φαινόμενα, συνεχίζεται όμως η αύξηση των υδάτων, στις πεδινές περιοχές, πιθανόν λόγω της υπερχείλισης των ποταμών και των χειμάρρων, γι’ αυτό όλος ο μηχανισμός είναι σε απόλυτη επιφυλακή για την προστασία πολιτών και την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τεράστιες ζημιές στην Καρδίτσα

Στον δήμο Μουζακίου, μεγάλο τμήμα του περιφερειακού δρόμου κατά μήκος του ποταμού Πάμισου έχει καταρρεύσει, γκρεμίζοντας και ένα κομμάτι του Κέντρου Υγείας Μουζακίου.

Η άνοδος της στάθμης, σε συνδυασμό με την ορμητικότητα των υδάτων και των φερτών υλικών που παρέσυρε είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει κομμάτι του Κέντρου Υγείας, να κοπούν δρόμοι, να πλημμυρίσουν καλλιέργειες, σπίτια και επιχειρήσεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με το karditsalive.net, κατέρρευσε μεγάλο τμήμα του περιφερειακού δρόμου του Μουζακίου, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ζημιά έχει υποστεί η νέα γέφυρα που συνδέει την πόλη με την Καρδίτσα. Η παλαιά γέφυρα που δεν χρησιμοποιούνταν παρά μόνο από πεζούς έχει υποστεί καθίζηση.

kentro ygeias moyzaki 780x405
Εικόνα: onlarissa.gr

Το χωριό Πρόδρομος Καρδίτσας έχει γνωρίσει τη θεομηνία. Ολόκληροι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε λίμνες, έχουν καταρρεύσει σπίτια και οι κάτοικοι ανησυχούν για την επόμενη μέρα.

Το 112 δεν χτύπησε στην περιοχή και οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν από τις καμπάνες της εκκλησίας του χωριού.

Ανυπολόγιστες οι ζημιές στα Φάρσαλα

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση στην περιοχή των Φαρσάλων. Η κακοκαιρία που έκανε την εμφάνισή της χθες το βράδυ, συνεχίστηκε με μεγαλύτερη ένταση τα ξημερώματα. Όπως σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Φαρσάλων, Μάκης Εσκίογλου, η ποσότητα του νερού ήταν τεράστια με αποτέλεσμα να υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα σε μεγάλη έκταση.

φάρσαλα καταστροφές
Εικόνα: onlarissa.gr

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Φαρσάλων, τόνισε ότι από τη βροχόπτωση υπήρξε υπερχείλιση του ποταμού Ενιπέα, με αποτέλεσμα τα νερά να προκαλέσουν ανυπολόγιστες καταστροφές ειδικά στις περιοχές δυτικά των Φαρσάλων σε σπίτια και αγροτικές εκτάσεις. Σύμφωνα με τον δήμαρχο «τα πλημμυρισμένα σπίτια είναι απεριόριστα σε αριθμό με αποτέλεσμα να γίνονται ολονύχτιες προσπάθειες για απεγκλωβισμούς ανθρώπων στις συγκεκριμένες περιοχές».

φάρσαλα καταστροφές
Εικόνα: onlarissa.gr

Πηγή: in.gr

Διαφήμιση