Αρχική Ευζωία Α. Γκερέκου: «Επιδιώκουμε τη σύνδεση τουρισμού-πολιτισμού για την αναβάθμιση της τουριστικής εμπειρίας»

Α. Γκερέκου: «Επιδιώκουμε τη σύνδεση τουρισμού-πολιτισμού για την αναβάθμιση της τουριστικής εμπειρίας»

0
Διαφήμιση

«Σε αυτή τη δύσκολη τουριστικά χρονιά, είναι πιο επιτακτικό από ποτέ να δηλώσουμε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να εκπλήσσει παγκοσμίως με την ομορφιά της και τον πολιτισμό της».

Το μήνυμα αυτό έστειλε χθες η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου. Χαιρετίζοντας την εκδήλωση εορτασμού των 70 χρόνων από τη σύσταση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου. Με το έργο του συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου «Όσο υπάρχουν Αχαιοί – Παραλλαγές πάνω σε μιαν αχτίδα…»

Η κ.Γκερέκου σημείωσε πως «η χώρα μας συνδυάζει μια πλούσια πολιτιστική ταυτότητα, αρχαιολογικούς θησαυρούς και μνημεία με ένα σπάνιου κάλλους φυσικό περιβάλλον.

Και αυτά είναι τα δεδομένα που μπορούν να μας οδηγήσουν στην ανάκαμψη του τουρισμού καθώς αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες της πανδημίας».

Και υπογράμμισε: «Ως ΕΟΤ επιδιώκουμε έντονα τη σύνδεση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με τον πολιτιστικό μας πλούτο. Γα μια ακόμα πιο αναβαθμισμένη τουριστική εμπειρία. Στιγμές σαν κι αυτή, ο πολιτισμός μας ενώνει όλους».

Το έργο του Δ. Παπαδημητρίου, που συνδυάζει τη μουσική με τον ποιητικό λόγο του Οδυσσέα Ελύτη, παρουσιάστηκε από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΡΤ, με τη σύμπραξη κορυφαίων σολίστ.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και την VD Arts. Με την υποστήριξη του ΕΟΤ, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της ΕΡΤ. Και με τη συμμετοχή της Πρεσβείας της Κίνας, καθώς το 2021 έχει οριστεί ως το Πολιτιστικό-Τουριστικό έτος Ελλάδας – Κίνας.

Το βίντεο της εκδήλωσης θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ και το διαδικτυακό κανάλι του ΕΟΤ. Με στόχο την προβολή, ανάδειξη και εξαγωγή του ελληνικού πολιτισμού σε όλες τις γωνίες του πλανήτη.

Διαφήμιση