Αρχική Περιβάλλον 1.350 νέοι κάδοι απορριμμάτων στις γειτονιές του δήμου Αθηναίων

1.350 νέοι κάδοι απορριμμάτων στις γειτονιές του δήμου Αθηναίων

0
κάδοι
Διαφήμιση

Η προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. Οι συστηματικές εργασίες και παρεμβάσεις από τον Δήμο Αθηναίων αλλάζουν σταδιακά την εικόνα της. Βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό η Δημοτική Αρχή, με ευθύνη της Διεύθυνσης Καθαριότητας – Ανακύκλωσης, έχει ήδη ξεκινήσει ένα μεγάλο πρόγραμμα τοποθέτησης χιλιάδων νέων κάδων απορριμμάτων σε όλες τις γειτονιές. Αλλά και στο κέντρο της πρωτεύουσας, ώστε το σύστημα αποκομιδής να γίνει πιο λειτουργικό και πιο αποτελεσματικό.

Αυτή την περίοδο τα εξειδικευμένα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων τοποθετούν νέους κάδους στην 6η Δημοτική Κοινότητα.
Αντικαθιστώντας αρκετούς από τους παλιούς, «ταλαιπωρημένους» και ακατάλληλους που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της ζωής τους.

κάδοι

Που τοποθετούνται οι νέοι κάδοι

Τοποθετούνται σε 188 μικρούς και μεγάλους δρόμους της 6ης Δημοτικής Κοινότητας. Στην οποία περιλαμβάνονται πυκνοκατοικημένες περιοχές που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με την εναπόθεση των απορριμμάτων. Όπως:

  • Πλατεία Αμερικής.
  • Κυψέλη.
  • Άνω και Κάτω Κυψέλη.
  • Πλατεία Αττικής.
  • Πλατεία Βικτωρίας.
  • Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Η ανανέωση του αστικού εξοπλισμού και ο εκσυγχρονισμός της υπηρεσίας καθαριότητας αποτελούν βασικές προτεραιότητες του Δήμου Αθηναίων. Και οι δράσεις που υλοποιούνται καθημερινά αφήνουν σταδιακά το θετικό τους αποτύπωμα στη πόλη.

Πόσοι κάδοι θα τοποθετηθούν συνολικά

  • Υπολογίζεται ότι στην 6η Δημοτική Κοινότητα θα τοποθετηθούν περίπου 1.000 κάδοι σύμμεικτων απορριμμάτων (πράσινοι).
  • Και 350 κάδοι ανακύκλωσης (μπλε), δηλαδή συνολικά 1.350.

Κάποιοι εξ αυτών θα αντικαταστήσουν τους παλιούς που δεν μπορούσαν να επισκευαστούν. Άλλοι θα τοποθετηθούν σε νέα σημεία που δεν εξυπηρετούνταν μέχρι σήμερα επαρκώς.

Και η δουλειά για μια Αθήνα καθαρή και πιο φιλική στο περιβάλλον δεν σταματά. Καθώς το πρόγραμμα αυτό θα «απλωθεί» σε όλη την πόλη, από τις γειτονιές μέχρι το κέντρο της.

δήμος Αθηναίων κάδοι

Κ. Μπακογιάννης: “Αλλάζουμε και τη φιλοσοφία του δήμου για την συντήρηση και την ανανέωση του αστικού εξοπλισμού μας”

«Με κάθε τρόπο, προσπαθούμε να κάνουμε τη ζωή στις γειτονιές της Αθήνας καλύτερη, τονίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Παράλληλα με αυτήν την προσπάθεια, αλλάζουμε και τη φιλοσοφία του δήμου για την συντήρηση και την ανανέωση του αστικού εξοπλισμού μας. Η ύπαρξή του έχει νόημα όταν είναι χρήσιμος για τους πολίτες.

Πλένουμε τους κάδους, τους αντικαθιστούμε. Και επιτέλους, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να γίνεται πραγματική και οργανωμένη ανακύκλωση στην πόλη.

Τομέας στον οποίο είχαμε μείνει πίσω σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Βρισκόμαστε στη σωστή πορεία».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝέα τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μέρκελ σήμερα για το μεταναστευτικό
Επόμενο άρθροΠ. Χατζηγιάννης: Έτοιμη η ΕΔΑ Αττικής να προσφέρει τη φιλική προς το περιβάλλον και «έξυπνη» ενέργεια του αύριο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ