Αρχική Ελλάδα Συνάντηση Πομπέο – Τσαβούσογλου: Ανάγκη μείωσης της έντασης στην Αν.Μεσόγειο

Συνάντηση Πομπέο – Τσαβούσογλου: Ανάγκη μείωσης της έντασης στην Αν.Μεσόγειο

0
Πομπέο Τσαβούσογλου 16082020
Συνάντηση Πομπέο Τσαβούσογλου στις 16 Αυγούστου Φωτό: protothema.gr
Διαφήμιση

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικλ Πομπέο συναντήθηκε την Κυριακή με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Σάντο Ντομίνγκο, στη Δομινικανή Δημοκρατία, όπως έγινε γνωστό από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο τύπου του αμερικανικού ΥΠΕΞ Κέιλ Μπράουν, οι δύο υπουργοί συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ αυτών την επείγουσα ανάγκη να μειωθούν οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Και οι δύο πλευρές επικοινώνησαν τη συνάντησή τους με αναρτήσεις τους στο Twitter.

O Μάικλ Πομπέο έγραψε: “Επίκαιρη συνομιλία με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Σάντο Ντομίνγκο σήμερα σχετικά με την επείγουσα ανάγκη μείωσης των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Με τη σειρά του, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έγραψε: “Συζητήσαμε τις διμερείς μας σχέσεις και σημαντικά ζητήματα όπως η Ανατολική Μεσόγειος, η Λιβύη και η Συρία με τον Υπουργό Εξωτερικών Μάικλ Πομπέο των ΗΠΑ. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων ενάντια στα προκλητικά βήματα της Ελληνικής και Ελληνοκυπριακής πλευράς”

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση