Αρχική COVID-19 Σιγκαπούρη: Θα αναγκάζει τουρίστες να φορούν συσκευή εντοπισμού

Σιγκαπούρη: Θα αναγκάζει τουρίστες να φορούν συσκευή εντοπισμού

0
Αεροδρόμιο Changi στη Σινγκαπούρη Reuters
Αεροδρόμιο Changi στη Σινγκαπούρη Reuters, nypost.com
Διαφήμιση

Η Σιγκαπούρη θα αναγκάζει τους εισερχόμενους τουρίστες να φορούν ηλεκτρονική συσκευή εντοπισμού, προκειμένου να βεβαιώνονται ότι συμμορφώνονται με τα μέτρα καραντίνας κατά της πανδημίας. Αυτό, καθώς το κράτος ανοίγει σταδιακά τα σύνορά του, σύμφωνα με ανακοίνωση των Αρχών στις αρχές της εβδομάδας.

Από τις 11 Αυγούστου, οι συσκευές θα παραδίδονται στους εισερχόμενους ταξιδιώτες, συμπεριλαμβανομένου τους πολίτες και κατοίκους από ένα επιλεγμένο γκρουπ χωρών, στους οποίους θα επιτρέπεται να απομονώνονται στα σπίτια τους, αντί για συγκεκριμένες κρατικές δομές καραντίνας.

Παρόμοια μέτρα χρήσης ηλεκτρονικών βραχιολιών εντοπισμού, έχουν χρησιμοποιηθεί στο Χονγκ Κόνγκ και στη Νότια Κορέα.

Οι επισκέπτες της Σιγκαπούρη απαιτείται να ενεργοποιούν τη συσκευή, η οποία χρησιμοποιεί τα συστήματα GPS και Bluetooth, απευθείας με την άφιξή τους στο σπίτι παραμονής. Ενώ, εκεί θα λαμβάνουν οδηγίες και ενημερώσεις που πρέπει να έχουν υπόψη.

Κάθε απόπειρα να φύγουν από τον δηλωμένο χώρο φιλοξενίας, θα έχει σαν αποτέλεσμα την ενεργοποίηση σήματος προς τις Αρχές.

Οι περιπτώσεις Χονγκ Κονγκ και Νοτίου Κορέας

South Korea Wristband
Το βραχιολάκι που “ειδοποιεί” την αστυνομία της Νοτίου Κορέας για παραβιάσεις με΄τρων προστασίας κατά του κορονοϊού. Φωτό: SOUTH KOREA MINISTRY OF INTERIOR/EPA , από bbc.com

Το Χονγκ Κονγκ το Μάρτιο παρουσίασε ένα σύστημα για τους εισερχόμενους τουρίστες που χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό βραχιολάκι, παρόμοιο με την ετικέτα που φορούν στον καρπό οι νοσηλευόμενοι, προκειμένου να ενισχύσει τα μέτρα προστασίας για τους αφιχθέντες επισκέπτες. Η Νότια Κορέα παρομοίως χρησιμοποίησε βραχιολάκια συνδεδεμένα σε εφαρμογές για τα smartphones για όσους παραβίαζαν την καραντίνα.

Τα πλάνα για τη Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη, δεν έχει δώσει ακόμα λεπτομέρειες στη δημοσιότητα για τα χαρακτηριστικά και την εμφάνιση της συσκευής. Ωστόσο, σε μια ανακοίνωση η κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν θα αποθηκεύονται προσωπικά δεδομένα και δε θα έχει λειτουργία ηχογράφησης ή καταγραφής βίντεο.

Όσοι έχουν ηλικία από 12 ετών και κάτω, δε θα υποχρεούνται να φορέσουν τις εν λόγω συσκευές.

Η Σιγκαπούρη, παράλληλα, σχεδιάζει να δώσει σε όλους τους κατοίκους ένα αξεσουάρ ανίχνευσης κορονοϊού. Η μη χρήση του οποίου, θα επιφέρει αυστηρές ποινές για παραβίαση της καραντίνας και των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Υπό τον Νόμο για τις Μολυσματικές Ασθένειες, τα πρόστιμα μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 7.272 δολάρια, ή και φυλάκιση έως και 6 μήνες. Παράλληλα, έχει γίνει άρση των δελτίων παραμονής, αλλοδαπών εργαζομένων που παραβίασαν τους κανόνες.

Η Σιγκαπούρη έχει πάνω από 52.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα οποία πλειοψηφικά οφείλονται σε μαζικές εξάρσεις που προέκυπταν σε πυκνοκατοικημένες εστίες αλλοδαπών εργαζομένων. Ενώ παράλληλα, τα εισαγόμενα κρούσματα σημείωσαν αύξηση το τελευταίο διάστημα.

Μ.Α.

Πηγή: nypost.com

Διαφήμιση