Αρχική Καταστροφές Σέρρες: Γέφυρα του 1940 κόπηκε στα δύο

Σέρρες: Γέφυρα του 1940 κόπηκε στα δύο

0
Γέφυρα Σέρρες
Η γέφυρα που κόπηκε στα δύο στις Σέρρες Πηγή φωτό: iefimerida.gr

Γέφυρα του 1940, κατέρρευσε την Τρίτη στις Σέρρες, με αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο. Ενώ, διέγειρε ερωτήματα για τη συντήρηση και χρήση των μεταπολεμικών έργων. Η γέφυρα είχε κυρίως αγροτική χρήση και δεν υπήρξαν θύματα εξαιτίας του περιστατικού.

Συγκεκριμένα, το τμήμα της γέφυρας του ποταμού Αγγίτη που κατέρρευσε, αφορά στην περιοχή του Μαυρόλοφου του δήμου Νέας Ζίχνης Σερρών. Εξαιτίας της περασμένης ώρας, δε γινόταν χρήση εκείνη τη στιγμή με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν θύματα ή υλικές ζημιές.

Η γέφυρα στις Σέρρες, που κατά κύριο λόγο εξυπηρετούσε τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, καθώς δεν ένωνε αστικές περιοχές, κατασκευάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1940 χωρίς όμως να γίνουν κάποιες εκτεταμένες εργασίες συντήρησής της.

«Σταθήκαμε τυχεροί μέσα στην ατυχία μας γιατί το συμβάν έγινε το βράδυ και δεν υπήρχε κυκλοφορία. Η γέφυρα εξυπηρετούσε κυρίως τον αγροτικό κόσμο του κάμπου, οι οποίοι τώρα θα πρέπει να κάνουν μια μικρή παράκαμψη και να χρησιμοποιούν τη νέα γέφυρα που κατασκευάστηκε πριν από δεκαπέντε χρόνια περίπου», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης.

Αναφέρθηκε, δε, στις δυσκολίες συντήρησης που παρουσιάζουν πολλά μεταπολεμικά έργα και ειδικότερα οι γέφυρες, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι ο δήμος θα κινήσει άμεσα τις διαδικασίες τόσο με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όσο και με το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες για την αποκατάσταση του έργου.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here