Αρχική Επιλεγμένα Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν οι δήμοι Χαλκιδέων, Διρφύων-Μεσσαπίων και Λαγκαδά

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν οι δήμοι Χαλκιδέων, Διρφύων-Μεσσαπίων και Λαγκαδά

0
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ / ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ / ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Εξαιτίας των καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν από 6 έως και 9 Αυγούστου, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, κήρυξε σε κατάσταση Εκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας περιοχές στην Εύβοια και τη Θεσσαλονίκη που επλήγησαν από τη θεομηνία.

Συγκερκιμένα αφορά τους εξής δήμους:

Χαλκιδέων (εκτός της κοινότητας Ανθηδόνας) και Διρφύων-Μεσσαπίων (εκτός της κοινότητας Στροπώνων της Δημοτικής Ενότητας Διρφύων και της Κοινότητας Αγίας Σοφίας της Δημοτικής Ενότητας Μεσσαπίων) της Π.Ε. Εύβοιας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Λαγκαδά (εκτός της κοινότητας Αρδαμερίου της Δημοτικής Ενότητας Κορώνειας), της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι Κοινότητες Ανθηδόνας, Αρδαμερίου, Στροπώνων και Αγίας Σοφίας, που επλήγησαν εκ νέου από έντονα καιρικά φαινόμενα, είναι ήδη κηρυγμένες σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας. Οι εν λόγω κηρύξεις θα ισχύουν για έξι μήνες.

Αναμένονται έργα 250 εκ ευρώ

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται παρέμβαση του υπ. Μεταφορών και Υποδομών, το οποίο θα ανακοινώσει έργα ύψους 250 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, θα αναλάβει τα έργα για την αποκατάσταση των γεφυρών, αλλά και μέρους του οδικού δικτύου που καταστράφηκαν από την κακοκαιρία στην Εύβοια

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here