Αρχική Ειδήσεις Πτώση τζίρου 50% στην πλειοψηφία των καταστημάτων της Αθήνας

Πτώση τζίρου 50% στην πλειοψηφία των καταστημάτων της Αθήνας

0
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI)
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Μεγάλη είναι η πτώση του τζίρου στα καταστήματα της Αθήνας, με δραματικά στατιστικά, που στην πλειοψηφία κυμαίνονται στο -50%. Τους αριθμούς δημοσιοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και καταγράφει τα αποτελέσματα της εκπτωτικής περιόδου.

Συγκεκριμένα, τα στατιστικά θέλουν μονάχα το 12,4% με ίδιο ή καλύτερο τζίρο σε σχέση με πέρσι. Ενώ, οι περισσότεροι από τους μισούς είχαν πτώση τζίρου έως 50%, ενώ το 30% είδε το τζίρο τους να πέφτει πάνω από 50%.

Προφανώς βυθίστηκαν οι εμπορικές επιχειρήσεις των τουριστικών περιοχών με πτώση που ξεπέρασε το 75%, ενώ στα μεγάλα εμπορικά κέντρα η πτώση ήταν κοντά στο 40% και στις τοπικές αγορές τα πράγματα ήταν λίγο καλύτερα, με πτώση που κυμάνθηκε στο 25%.

Προβλημάτισαν οι επιχειρήσεις

Σημείο προβληματισμού αποτελεί ότι οι επιχειρήσεις στην πλειοψηφία τους, 48,7%, επέλεξαν μόνο την επιστρεπτέα προκαταβολή ως εργαλείο χρηματοδότησης, ενώ το 32,4% των επιχειρήσεων αποφάσισε να μην ενταχθεί σε κανένα πρόγραμμα, είτε γιατί δεν ήθελε ή γιατί δεν μπορούσε. Έτσι αποδεικνύεται ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή είναι το βασικό εργαλείο που στήριξε τους μικρούς και χρειάζεται να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.

Επίσης στο καίριο ερώτημα τι χρειαζόμαστε από αύριο, οι απαντήσεις ήταν συντριπτικές και απέδειξαν τη σωστή κατεύθυνση των διεκδικήσεων του Ε.Σ.Α έως σήμερα. Ο εμπορικός κόσμος, με μικρή διαφορά στα αποτελέσματα, απαιτεί λύση στο θέμα των ενοικίων, διευκόλυνση στη χρηματοδότηση και βέβαια ρύθμιση των οφειλών, ώστε να δοθεί μια ανάσα στις
χειμαζόμενες επιχειρήσεις.

Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν το χειρότερο σενάριο

Ο Πρόεδρος κος. Στ. Καφούνης δήλωσε ότι «οι αριθμοί επιβεβαιώνουν το χειρότερο σενάριο, κάτι που μας υποχρεώνει όλους να μιλήσουμε με ειλικρίνεια και να κινηθούμε γρήγορα και θαρραλέα. Τα στοιχεία της αγοράς της Αθήνας αντανακλούν την πραγματική κατάσταση του εμπορίου όλης της χώρας.

Σήμερα πρέπει να ανακοινώσουμε μέτρα που θα δίνουν λύση στο θέμα των μισθωμάτων με ταυτόχρονη στήριξη των ιδιοκτητών, θα ενισχύσουν την Επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙΙ που πρέπει να εκταμιευτεί μέσα στο Σεπτέμβριο δίνοντας προτεραιότητα σε όσους δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα και βέβαια να ανακοινωθεί μια γενναία ρύθμιση οφειλών με άρωμα covid- 19, που θα εξασφαλίσει μια σχετική ανάσα στη ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Διαβάστε επίσης:  Θεσσαλονίκη: Αλλάζει όψη η Κρήτης - 250 νέες δενδροφυτεύσεις

Άρση μέτρων - ΚαταστήματαΕπισημαίνουμε ότι κριτήριο πλέον δεν μπορεί να είναι ο ΚΑΔ, αλλά η πραγματική πτώση του τζίρου που αποδεικνύει ποιος πραγματικά επλήγη από την υγειονομική κρίση. Εμείς δεν ξεχωρίζουμε κλάδους προς διάσωση αλλά νοικοκύρηδες όλου του ιδιωτικού τομέα που παλεύουν καθημερινά να σταθούν όρθιοι καλύπτοντας τις υποχρεώσεις τους από όλους τους επιχειρηματικούς τομείς σε όλη τη χώρα. Η πραγματική οικονομία δεινοπαθεί, γι’ αυτό σειρά τώρα έχουν οι δράσεις!».

Πηγή: cnn.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Τα περιστατικά επαναμόλυνσης εγείρουν ανησυχία
Επόμενο άρθροΈρευνα αποκαλύπτει γιατί οι ενοχλήσεις ευερέθιστου εντέρου είναι χρόνιες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ