Αρχική Υγεία - Διατροφή ΠΙΣ: Σε λειτουργία το ψηφιακό μητρώο ιατρών

ΠΙΣ: Σε λειτουργία το ψηφιακό μητρώο ιατρών

0
Γιατροί σε νοσοκομείο
Διαφήμιση

Φρένο στην αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος βάζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ). Και θέτει σε λειτουργία, το νέο μητρώο των μελών του.

Πρόκειται για μία ψηφιακή πλατφόρμα ενταγμένη στην ιστοσελίδα του ΠΙΣ. Εκεί οι πολίτες θα μπορούν να εντοπίσουν όποιον από τους 64.510 γιατρούς όλης της χώρας επιθυμούν.

Πρόκειται για την υλοποίηση της δέσμευσης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μετά τα πρόσφατα φαινόμενα αντιποίησης του ιατρικού επαγγέλματος. Πρόσωπα που ουδεμία σχέση είχαν με την ιατρική δήλωναν ιατροί, με αποτέλεσμα να πέσουν με θύματα πολλούς ανυποψίαστους ασθενείς.

Στο ψηφιακό μητρώο του ΠΙΣ οι πολίτες θα μπορούν να βρίσκουν το όνομα του ιατρού που τους ενδιαφέρει, την ειδικότητά του αλλά και τον Ιατρικό Σύλλογο στον οποίο είναι εγγεγραμμένοι.

Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν εύκολα και γρήγορα να διαπιστώνουν εάν ένα πρόσωπο που δηλώνει ότι κατέχει την ιατρική ιδιότητα είναι πράγματι ιατρός.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι θα πράττει πάντοτε ότι είναι δυνατό. Με στόχο να διαφυλαχτούν τα δικαιώματά τους, αλλά και η ορθή πρόσβαση τους στο ιατρικό προσωπικό της χώρας.

Διαφήμιση