Αρχική Περιβάλλον Ο καιρός το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου και η τάση ως τις 25

Ο καιρός το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου και η τάση ως τις 25

0
Καιρός
Διαφήμιση

Καλοκαιρία προβλέπεται στις περισσότερες περιοχές τις επόμενες ημέρες και το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, ωστόσο τοπικές βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλώνονται στα βόρεια κυρίως ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ενώ από την Κυριακή (16/8) έως και την Τετάρτη (19/8) αναμένεται να επικρατήσει δροσερός (για την εποχή) καιρός κυρίως στα ανατολικά, καθώς τα μελτέμια στο Αιγαίο θα ενταθούν.

Αναλυτικά:

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται την Παρασκευή. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία και τοπικούς όμβρους στα υπόλοιπα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

Στα βόρεια προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.Στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και νότια.

Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

Στα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη προβλέπεται χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στη Θεσσαλία θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες και στα υπόλοιπα ορεινά τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Στα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στη Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά ορεινά υπάρχει η πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Τρίτη και Τετάρτη 18+19 Αυγούστου 2020

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται την Τρίτη με πρόσκαιρες μόνο νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Η Τάση του καιρού έως τις 25 Αυγούστου 2020

Το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του καιρού στην Ελλάδα για την εν λόγω χρονική περίοδο θα λέγαμε πως θα είναι οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Πιο συγκεκριμένα:

Το διάστημα 20 – 25 Αυγούστου 2020 διαφαίνεται καλοκαιρία στις περισσότερες περιοχές αλλά και αρκετή ζέστη. Επίσης δεν υπάρχουν ενδείξεις για βροχοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο και θα κυμανθεί σε επίπεδα των 35 βαθμών και άνω στις περισσότερες ηπειρωτικές κυρίως περιοχές. Σημειώνεται ότι το μεσημέρι θα σημειωθούν και 40άρια σε αρκετές περιοχές – κυρίως στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές, όπως για παράδειγμα στη Θεσσαλία.

Στην παρακάτω εικόνα βλέπουμε τα προγνωστικά σενάρια της θερμοκρασίας των αερίων μαζών ανώτερης ατμόσφαιρας, στη στάθμη των 850hPa (1.500m) και βροχής (κάτω καμπύλες) για την Αθήνα. Διακρίνουμε την  αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή (16/8) έως Τετάρτη (19/8) και έπειτα την αισθητή άνοδό της (θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς). Επίσης δεν διαφαίνονται καθόλου βροχοπτώσεις (ελάχιστα έως καθόλου σενάρια). Η κόκκινη καμπύλη αφορά τον μέσο όρο θερμοκρασίας των τελευταίων 30 ετών (δηλ. τις κλιματικές τιμές).

Αθήνα - Διάγραμμα θερμοκρασίας και καιρού
Διαφήμιση