Αρχική Επιλεγμένα Νέος φράχτης κατασκευάζεται στον Έβρο

Νέος φράχτης κατασκευάζεται στον Έβρο

0
Έβρος σύνορα, Φωτό: newsbeast.gr
Έβρος σύνορα, Φωτό: newsbeast.gr
Διαφήμιση

Νέος φράχτης κατασκευάζεται κατά μήκος της συνοριακής γραμμής στον Έβρο και προβλέπεται πολύ πιο ενισχυμένος από τον υπάρχοντα. Ενώ, θα αποτελείται από ισχυρό μεταλλικό κιγκλίδωμα γαλβανισμένου χάλυβα ύψους 5 μέτρων με κατακόρυφες δοκούς.

Αυτή η ενίσχυση θα εξυπηρετήσει στην αποτροπή απόπειρας παράνομης εισόδου στη χώρα, και συγκεκριμένα προσφύγων και μεταναστών από τη γειτονική Τουρκία, όπως είχε επιχειρηθεί τον περασμένο Φεβρουάριο.

Το νέο τείχος που υψώνεται θα αποτελείται από ισχυρό μεταλλικό κιγκλίδωμα γαλβανισμένου χάλυβα ύψους 5 μέτρων, με κατακόρυφες δικούς. Στο πάνω μέρος του θα υπάρχει λαμαρίνα πάχους πέντε χιλιοστών με αντιαναρριχητική λειτουργία ώστε να μην μπορεί κανείς να τον περάσει.

Όλα αυτά θα εδράζονται σε πασσάλους που θα βρίσκονται σε βάθος 6 μέτρων στο έδαφος ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο σχεδιασμός του φράχτη θα είναι τέτοιος, που θα λειτουργεί και ως αντιπλημμυρικό έργο. Η παράδοσή του θα γίνει εντός 8 μηνών, δηλαδή το πολύ μέχρι τον επόμενο Απρίλιο και αναμένεται να στοιχίσει 62,9 εκατομμύρια ευρώ.

Τα δεδομένα

Επεισόδια στις Καστανιές στα σύνορα
Επεισόδια μεταξύ μεταναστών που έχουν συγκεντρωθεί στα Ελληνοτουρκικά σύνορα πίσω από τον φράχτη με ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας καθώς δακρυγόνα και χημικά πέφτουν από την τουρκική πλευρά προς την ελληνική, στις Καστανιές Έβρου, Σάββατο 07 Μαρτίου Φωτό kathimerini.gr

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με στα στοιχεία που προσκόμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στη Βουλή, από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Αυγούστου φέτος, απετράπη η παράνομη είσοδος από την περιοχή του Έβρου, συνολικά 61.508 ατόμων. Παράλληλα επεσήμανε ότι το Γενικό Επιτελείο Στρατού λαμβάνει αυξημένα μέτρα επίγειας και εναέριας επιτήρησης των συνόρων, με τμήματα ενεργών Μονάδων του Στρατού Ξηράς και τη χρήση πολλαπλών ηλεκτρονικών μέσων (ηλεκτροοπτικών αισθητήρων, ραδιοεντοπιστών κ.λπ.), καθώς και πτητικών μέσων.

Επίσης, εγκαθιστά συνεχώς και σε μεγαλύτερη έκταση, βελτιούμενα εμπόδια, τα οποία αποσκοπούν στην καθολική αποτροπή παρανόμων εισόδων μεταναστών εντός ελληνικού εδάφους, διεξάγει μικτές περιπολίες με την ΕΛΑΣ και διαθέτει προσωπικό στο ενιαίο κέντρο Ελέγχου Επιτήρησης Συνόρων, όπου υλοποιείται συντονισμός των διαθέσιμων δυνάμεων και μέσων.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here