Αρχική COVID-19 Έκτακτοι περιορισμοί σε Μύκονο και Χαλκιδική από την Παρασκευή

Έκτακτοι περιορισμοί σε Μύκονο και Χαλκιδική από την Παρασκευή

0
Χαλκιδική
Διαφήμιση


Έκτακτα αυστηρά μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού τίθενται σε ισχύ από την Παρασκευή στη Μύκονο και τη Χαλκιδική, ακολουθώντας το παράδειγμα της Πάρου, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων που καταγράφονται σε αυτές τις περιοχές.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα όπως διαμορφώθηκαν και με τα χθεσινά αποτελέσματα.

Για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου covid-19, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα περιοριστικά μέτρα για όλη την Π.Ε. Χαλκιδικής και το Δήμο Μυκόνου και θα ισχύουν από την Παρασκευή 21.08.2020 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα 31.08.2020 και ώρα 06:00:

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα. Εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
  • Είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Στις περιοχές της Χαλκιδικής και της Μυκόνου μεταβαίνουν ειδικά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ) και της ΕΛ.ΑΣ για εντατικοποίηση των ελέγχων και για τη πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας τους.

Τι ισχύει σε Πάρο και Αντίπαρο

Υπενθυμίζεται ότι σε ισχύ βρίσκεται τουλάχιστον έως και τις 24 Αυγούστου το lockdown και στην Πάρο (και στην Αντίπαρο), το οποίο είχε ανακοινωθεί στις 14 Αυγούστου. Η εφαρμογή του ξεκίνησε ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο.

Εν τω μεταξύ, αυτοί που είχαν ταξιδέψει στην Πάρο και την Αντίπαρο και βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό ανέρχονται σε περισσότερους από 120.

Αυτό διαπιστώθηκε κατά την ιχνηλάτηση των νέων κρουσμάτων. Έτσι, οδήγησε τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας στην απόφαση για λήψη πρόσθετων μέτρων στα δύο νησιά.

Τα περισσότερα από τα κρούσματα αυτά εντοπίστηκαν έπειτα από ιχνηλάτηση στην Αττική.  Ωστόσο, αρκετά ακόμα βρίσκονται διάσπαρτα σε νομούς όλης της χώρας. Ενδεικτικά, τέσσερα άτομα στη Φλώρινα που την 11η Αυγούστου βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, διαπιστώθηκε ότι είχαν μόλις επιστρέψει από διακοπές στην Πάρο.

Πηγή: healthpharma.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση