Αρχική Περιβάλλον Είναι άραγε η μάρκα Tesla φιλική προς το περιβάλλον;

Είναι άραγε η μάρκα Tesla φιλική προς το περιβάλλον;

0
Tesla david von diemar ZBWn5DvO0hg unsplash
Διαφήμιση

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι κάτι περισσότερο από μία νέα μορφή τεχνολογίας. Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι μέρος της αλλαγής που μπορεί να επηρεάσει ολόκληρο τον τρόπο και τη φιλοσοφία ζωής μας. Παγκοσμίως παρατηρείται μία τάση μετάβασης από έναν πολιτισμό που βασίζεται στα αναλώσιμα υλικά προς έναν πολιτισμό που βασίζεται στις ανανεώσιμες πηγές.

Τα δεδομένα που έχουμε γύρω από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλάζουν συνέχεια και γρήγορα. Η ενέργεια γίνεται ολοένα και πιο πράσινη, οι μπαταρίες αυξάνουν σε χωρητικότητα και σε πυκνότητα και τα κόστη γίνονται ολοένα και πιο μικρά. Αρχικά, για να είμαστε σαφείς, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι αναμφίβολα η καλύτερη και πιο φιλική προς το περιβάλλον επιλογή. Εμείς θα μελετήσουμε την ιδιαίτερη περίπτωση των αυτοκινήτων Tesla, κορυφαία στην κατηγορία τους στον τομέα αυτό.

jannis lucas oN661Kw9ZOY unsplash

Είναι τα αυτοκίνητα Tesla φιλικά προς το περιβάλλον:

Στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, ένας τρόπος μείωσης του αποτυπώματος στον πλανήτη είναι η χρήση κατασκευαστικών υλικών που μειώνουν τις εκπομπές καυσαερίων. Στην περίπτωση της Tesla, η εταιρεία αυτή τη στιγμή παράγει τα αυτοκίνητά της στην Καλιφόρνια και τις μπαταρίες της στη Νεβάδα. Το εργοστάσιο μπαταρίας της στη Νεβάδα τροφοδοτείται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και πιο συγκεκριμένα από ηλιακά πάνελ 70MW και διαθέτει ανακύκλωση. Το εργοστάσιο στο Freemont της Καλιφόρνια είναι ήδη πολύ ενεργειακά καθαρό καθώς βασίζεται κατά 70% σε μη ορυκτά καύσιμα, γεγονός που εξηγεί εν μέρει την έλλειψη ηλιακής ενέργειας εκεί.

Επίσης, ένας άλλος τρόπος με τον οποίο ένα αυτοκίνητο μπορεί να γίνει πιο φιλικό προς το περιβάλλον, είναι η χρήση λιγότερων υλικών. Ίσως έχετε παρατηρήσει και οι ίδιοι πως πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων χρησιμοποιούν περισσότερο αλουμίνιο στα οχήματα τους. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι απλός: ένα αμάξωμα από αλουμίνιο μπορεί να είναι 40% πιο ελαφρύ από ένα αμάξωμα από ατσάλι. Τα μοντέλα της Tesla S και Χ χρησιμοποιούν αποκλειστικά αλουμίνιο στην κατασκευή τους. Αυτό οδηγεί σε μία ώθηση για πιο ελαφριά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν λιγότερα υλικά, κάτι πολύ καλό για το περιβάλλον.

waldemar brandt rHfTdK9YU2Q unsplash

Αυτό οδηγεί και σε ένα έξτρα όφελος. Τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα συμβατικά αυτοκίνητα, κάνοντας την ανάγκη για ανταλλακτικά Tesla. Το αλουμίνιο δεν σκουριάζει, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν λιγότερα κινητά μέρη που φθείρονται και λιγότερα αναλώσιμα υγρά για συντήρηση. Βέβαια, νομοτελειακά θα χαλάσουν και αυτά τα αυτοκίνητα. Και εδώ μπαίνει η ανακύκλωση στο παιχνίδι όμως. Το ανακυκλωμένο αλουμίνιο χρησιμοποιεί μόνο 5% ηλεκτρικής ενέργειας απαραίτητης για την επεξεργασία του σε σύγκριση με τις άλλες πρώτες ύλες. 

Παρέχονται πληροφορίες antallaktikaexpert.gr

Διαφήμιση