Αρχική Ελλάδα Άνγκελα Μέρκελ: Όλες οι χώρες της Ε.Ε. έχουν υποχρέωση να στηρίξουν την...

Άνγκελα Μέρκελ: Όλες οι χώρες της Ε.Ε. έχουν υποχρέωση να στηρίξουν την Αθήνα

0
MERKEL
Διαφήμιση

Όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν την υποστήριξη να στηρίξουν την Αθήνα στη διαμάχη με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, ήταν η θέση της Γερμανίδας Καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ κατά την θερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Πρόκειται για ένα σαφές μήνυμα της Γερμανίδας καγκελαρίου στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο εστάλη, ωστόσο, με ιδιαίτερα διπλωματικό τρόπο.

Επανειλημμένες προσπάθειες αποκλιμάκωσης

«Παρόλα αυτά, έχω επανειλημμένα προσπαθήσει προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση και αυτό γίνεται εν μέρει μόνο με το να μιλάει κανείς συνεχώς και με τις δύο πλευρές. Οι διαφορές που υπάρχουν εκεί σε ό,τι αφορά τον διαχωρισμό των οικονομικών ζωνών μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο μαζί. Για αυτό προσπαθεί η Γερμανία» τόνισε η κ. Μέρκελ.

Μάλιστα, η ίδια ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να μιλήσει σήμερα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο δήλωσε ότι «Υπάρχει όμως τακτική επαφή».

«Έχω συζητήσει τη διαμάχη μεταξύ της Αθήνας και της Άγκυρας εντατικά με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν» είπε επίσης η κ. Μέρκελ.

«Η Τουρκία είναι εταίρος στο ΝΑΤΟ. Η διένεξη μεταξύ δύο εταίρων του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους, αλλά και για αυτόν τον λόγο πρέπει να προσπαθήσει κανείς να ξεκαθαρίσει τα πράγματα στο πλαίσιο της Συμμαχίας».

Γερμανία και ΗΠΑ με κοινές πεποιθήσεις για το ΝΑΤΟ

Η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμμερίζονται την πεποίθηση πως το ΝΑΤΟ είναι μια σημαντική συμμαχία για την πολιτική της ασφάλειας, δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απαντώντας σε ερώτηση για την προοπτική της μελλοντικής συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στη χώρα αυτή.

«Θα εργαστώ από κοινού με οποιονδήποτε εκλεγμένο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε και πρόσθεσε πως οι δύο χώρες καθοδηγούνται από παρόμοιες αξίες και συμφέροντα.

«Είναι φυσικό να υπάρχουν διαφορές απόψεων, αλλά υπάρχουν επίσης κοινά πράγματα. Ειδικά όταν πρόκειται για το ΝΑΤΟ. Πιστεύω πως και οι δύο πιστεύουμε πως το ΝΑΤΟ είναι μια σημαντική συμμαχία για την πολιτική της ασφάλειας, στην οποία συμμετέχει η Γερμανια», ανέφερε η Μέρκελ.

Πηγή: cnn.gr

.

Διαφήμιση