Αρχική COVID-19 Βοηθά η βιταμίνη D τους ασθενείς με Covid-19;

Βοηθά η βιταμίνη D τους ασθενείς με Covid-19;

0
ηλιοθεραπεία
Διαφήμιση

Η βιταμίνη D είναι πολύτιμη για την υγεία μας. Μπορεί η έλλειψη να επηρεάσει αρνητικά την πορεία νόσησης με Covid-19; Την απάντηση δίνει νέα έρευνα.
Η σχέση έλλειψης βιταμίνης D με ορισμένες σοβαρές περιπτώσεις Covid-19, επιβεβαιώνεται και επιστημονικά. Αυτό αποδεικνύει μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Hohenheim.

Η ανεπάρκεια βιταμίνης D είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Δεν παρατηρείται μόνο στις βόρειες χώρες, αλλά και όλο και περισσότερο στο νότο.
Στην Ευρώπη, για παράδειγμα, τα ελλείμματα (<30 nmol) κυμαίνονται μεταξύ 20 και 60% σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Στην Ασία το ποσοστό για τα παιδιά είναι 61% (Πακιστάν, Ινδία) και 86% (Ιράν).

Σύμφωνα με τη μελέτη, “υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι αρκετές μη μεταδοτικές ασθένειες (υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτης, καρδιαγγειακές παθήσεις, μεταβολικό σύνδρομο) σχετίζονται με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D.
Αυτές οι συννοσηρότητες, μαζί με τη συχνά συνοδευτική βιταμίνη D ανεπάρκεια, αυξάνουν τον κίνδυνο σοβαρών συμβάντων Covid-19.

Βοηθά η βιταμίνη D τους ασθενείς με Covid-19;

Ανεξάρτητοι προγνωστικοί παράγοντες για το θάνατο που σχετίζεται με Covid-19

Βοηθά η βιταμίνη D τους ασθενείς με Covid-19;

Απαιτείται περαιτέρω έρευνα

“Εάν υπάρχει υποψία λοίμωξης από κορονοϊό, είναι επομένως απολύτως απαραίτητο να ελέγξετε την κατάσταση της βιταμίνης D, συστήνει η ο ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Hohenheim. Και να διορθώσετε γρήγορα οποιοδήποτε πιθανό έλλειμμα”.

“Οι μελέτες βρίσκονται σε εξέλιξη για να δούμε αν η βιταμίνη D βοηθά στη μόλυνση με Covid-19, δήλωσε ο Μάρτιν Χάσναφ, επικεφαλής της ενδοκρινολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Würzburg.

Αλλά προσωπικά δεν πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει πραγματικά. Ωστόσο, είναι φυσικά χρήσιμο να διεξαχθούν αυτές οι μελέτες.

Δεν θέλω να αποκλείσω ότι υπάρχουν στην πραγματικότητα υποομάδες ατόμων που επωφελούνται από μια πρόσθετη δόση βιταμίνης D. Εξάλλου, αυτό έχει αποδειχθεί ότι συμβαίνει με σοβαρό έλλειμμα. Η πεποίθησή μου ότι η βιταμίνη βοηθά κάπου είναι πολύ χαμηλή. Αλλά φυσικά, μπορεί και να κάνω λάθος.”

Διαφήμιση