Αρχική COVID-19 Πριν από το τέλος του καλοκαιριού έτοιμο το εμβόλιο Covid-19, στις ΗΠΑ

Πριν από το τέλος του καλοκαιριού έτοιμο το εμβόλιο Covid-19, στις ΗΠΑ

0
Κορονοϊός: 5.889 κρούσματα, 81 νεκροί, 709 διασωληνωμένοι - Μικρή μείωση κρουσμάτων στην Ευρώπη
Διαφήμιση

Οι φαρμακοβιομηχανίες που συνεργάζονται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ βρίσκονται σε καλό δρόμο.
Και θα ξεκινήσουν την παρασκευή εμβολίου Covid-19, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.
Αυτό αναφέρει το Reuters πως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της επιτροπής Υγείας.

Πρόσθεσε ότι η επιτροπή συνεργάζεται ήδη με εταιρείες για τον εξοπλισμό των εγκαταστάσεων παραγωγής και την απόκτηση πρώτων υλών.

“Είμαστε τέσσερις έως έξι εβδομάδες μακριά για την παραγωγή και την κατασκευή. Μέχρι το τέλος καλοκαιριού θα είναι έτοιμο το εμβόλιο“, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Πριν από το τέλος του καλοκαιριού έτοιμο το εμβόλιο Covid-19, στις ΗΠΑ

Η κυβέρνηση βοήθησε στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης τεσσάρων εμβολίων Covid-19, μέχρι στιγμής μέσω του προγράμματος Operation Warp Speed.

Με στόχο την παραγωγή 300 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου έως το τέλος του 2021. Και έχει επιχορηγήσει ποσά που κυμαίνονται από αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια έως πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στις Johnson & Johnson, Moderna Inc, AstraZeneca Plc και Novovax Inc.

Υπέγραψε επίσης συμβόλαιο 450 εκατομμυρίων δολαρίων νωρίτερα αυτό το μήνα με τη Regeneron Pharmaceuticals Inc. Για να παρέχει θεραπείες για ασθενείς που είναι άρρωστοι από τον ιό.

Οι κλινικές δοκιμές για τη θεραπευτική αγωγή μπορούν να έχουν αποτελέσματα μέσα σε λίγες εβδομάδες. Καθιστώντας δυνατή την παραγωγή χιλιάδων δόσεων έως το φθινόπωρο, δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος.

Διαφήμιση