Αρχική Επιλεγμένα Με τη… βούλα του ΚΑΣ η Κασσιόπη και άλλα πολεοδομικά έργα

Με τη… βούλα του ΚΑΣ η Κασσιόπη και άλλα πολεοδομικά έργα

0
ερημίτης κασσιόπη

Μια σειρά από σημαντικά πολεοδομικά και αρχιτεκτονικά θέματα εξετάστηκαν και εγκρίθηκαν από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη.

Μεταξύ αυτών και η πολυσυζητημένη τουριστική ανάπτυξη της Κασσιόπης στην Κέρκυρα.

Τα έργα

Με τη... βούλα του ΚΑΣ η Κασσιόπη και άλλα πολεοδομικά έργα

Εγκρίθηκαν τα εξής:

  • Η μελέτη ανάπτυξης παραθεριστικού τουριστικού χωριού «Κασσιόπη Κέρκυρα»  αποτελούμενο από ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων, συνολικής δυναμικότητας 180 κλινών, συγκρότημα επαύλεων, διαμερισμάτων, κέντρου αναζωογόνησης, καθώς και τουριστικής λιμενικής εγκατάστασης.
  • Η υπαγωγή στις διατάξεις του σχετικού νόμου σε ακίνητο που περιλαμβάνει κτίριο, το οποίο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο από τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας -και «έργο τέχνης» από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού- το οποίο βρίσκεται επί της οδού Αθηνάς, στην περιοχή του εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας, του Δήμου Αθηναίων.
  • Ο καθορισμός συμπληρωματικών ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης και αλλαγής χρήσης σε διατηρητέο κτίριο, επί των οδών Καραΐσκου και Αλκιβιάδου του Δήμου Πειραιά.
  • Ο καθορισμός συμπληρωματικών ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης σε διατηρητέο κτίριο επί της οδού Προδίκου, στην περιοχή Μεταξουργείου, του Δήμου Αθηναίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here