Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Με τη… βούλα του ΚΑΣ η Κασσιόπη και άλλα πολεοδομικά έργα

Με τη… βούλα του ΚΑΣ η Κασσιόπη και άλλα πολεοδομικά έργα

0
ερημίτης κασσιόπη
Διαφήμιση

Μια σειρά από σημαντικά πολεοδομικά και αρχιτεκτονικά θέματα εξετάστηκαν και εγκρίθηκαν από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη.

Μεταξύ αυτών και η πολυσυζητημένη τουριστική ανάπτυξη της Κασσιόπης στην Κέρκυρα.

Τα έργα

Με τη... βούλα του ΚΑΣ η Κασσιόπη και άλλα πολεοδομικά έργα

Εγκρίθηκαν τα εξής:

  • Η μελέτη ανάπτυξης παραθεριστικού τουριστικού χωριού «Κασσιόπη Κέρκυρα»  αποτελούμενο από ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων, συνολικής δυναμικότητας 180 κλινών, συγκρότημα επαύλεων, διαμερισμάτων, κέντρου αναζωογόνησης, καθώς και τουριστικής λιμενικής εγκατάστασης.
  • Η υπαγωγή στις διατάξεις του σχετικού νόμου σε ακίνητο που περιλαμβάνει κτίριο, το οποίο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο από τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας -και «έργο τέχνης» από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού- το οποίο βρίσκεται επί της οδού Αθηνάς, στην περιοχή του εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας, του Δήμου Αθηναίων.
  • Ο καθορισμός συμπληρωματικών ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης και αλλαγής χρήσης σε διατηρητέο κτίριο, επί των οδών Καραΐσκου και Αλκιβιάδου του Δήμου Πειραιά.
  • Ο καθορισμός συμπληρωματικών ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης σε διατηρητέο κτίριο επί της οδού Προδίκου, στην περιοχή Μεταξουργείου, του Δήμου Αθηναίων.
Διαφήμιση