Μια σειρά από σημαντικά πολεοδομικά και αρχιτεκτονικά θέματα εξετάστηκαν και εγκρίθηκαν από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη.
Μεταξύ αυτών και η πολυσυζητημένη τουριστική ανάπτυξη της Κασσιόπης στην Κέρκυρα.
Τα έργα

Εγκρίθηκαν τα εξής:
- Η μελέτη ανάπτυξης παραθεριστικού τουριστικού χωριού «Κασσιόπη Κέρκυρα» αποτελούμενο από ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων, συνολικής δυναμικότητας 180 κλινών, συγκρότημα επαύλεων, διαμερισμάτων, κέντρου αναζωογόνησης, καθώς και τουριστικής λιμενικής εγκατάστασης.
- Η υπαγωγή στις διατάξεις του σχετικού νόμου σε ακίνητο που περιλαμβάνει κτίριο, το οποίο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο από τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας -και «έργο τέχνης» από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού- το οποίο βρίσκεται επί της οδού Αθηνάς, στην περιοχή του εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας, του Δήμου Αθηναίων.
- Ο καθορισμός συμπληρωματικών ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης και αλλαγής χρήσης σε διατηρητέο κτίριο, επί των οδών Καραΐσκου και Αλκιβιάδου του Δήμου Πειραιά.
- Ο καθορισμός συμπληρωματικών ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης σε διατηρητέο κτίριο επί της οδού Προδίκου, στην περιοχή Μεταξουργείου, του Δήμου Αθηναίων.









![Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου: Τα πιθανά μέτρα στήριξης λόγω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή – Βίντεο [372245] ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΣΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)](https://ecozen.gr/wp-content/uploads/2025/03/maximou6-1536x1024-1-238x178.jpg)








