Αρχική COVID-19 Θεσσαλονίκη: “Νίκη” στο ποδήλατο!

Θεσσαλονίκη: “Νίκη” στο ποδήλατο!

0
Διαφήμιση

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη μετατροπή της Λεωφόρου Νίκης στη Θεσσαλονίκη σε ποδηλατόδρομο.

Συγκεκριμένα, από το πλακόστρωτο της Παλιάς Παραλίας, ο ποδηλατόδρομος θα μεταφερθεί στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος της παραλιακής Λεωφόρου Νίκης. Οι εργασίες θα εκτελεστούν από το ύψος του Ερυθρού Σταυρού έως τη Δημητρίου Γούναρη, με τον ποδηλατόδρομο να είναι διπλής κατεύθυνσης.

Το έργο εντάσσεται στα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και την απόδοση μέρους του δημόσιου χώρου στους πολίτες.

Και η Καραμανλή

Θεσσαλονίκη - Λευκός Πύργος

Με την ολοκλήρωση των έργων στη Λ. Νίκης, σειρά θα πάρει η Λεωφόρος Κ. Καραμανλή, όπου και εκεί θα δημιουργηθεί ποδηλατόδρομος μήκους 3 χιλιομέτρων στη δεξιά λωρίδα και στις δύο κατευθύνσεις του δρόμου.

Οι εργασίες θα γίνουν από την Καυταντζόγλου έως και τη Βούλγαρη. “Προσπαθούμε να πάρουμε μέτρα για ένα κομμάτι του πληθυσμού που φοβάται να ανέβει στα αστικά λεωφορεία και δεν έχει αυτοκίνητο. Δίνεται η δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν ένα φθηνό μέσο μεταφοράς για να κάνουν τη δουλειά τους σε αυτή την υγειονομική κρίση», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm» ο συνεργάτης του δημάρχου Θεσσαλονίκης για θέματα Βιώσιμης Κινητικότητας, Δημήτρης Μήτρου.

“Και στη Λ.Νίκης και στην Κ.Καραμανλή και αργότερα στη Γιαννιτσών -την οποία μελετάμε- θα γίνει ανακατασκευή του οδοστρώματος. Θα ξυστεί ο δρόμος και ασφαλτοστρωθεί, ενώ ο ποδηλατόδρομος θα “απομονωθεί” από την κυκλοφορία με εύκαμπτα πασαλάκια”, τόνισε ο κ. Μήτρου.

Τέλος στην παράνομη στάθμευση

Θεσσαλονίκη:

Όσο για την παραλιακή, ο κ. Μήτρου εξήγησε πως η αριστερή λωρίδα θα αστυνομεύεται ώστε να μην καταλαμβάνεται από παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα και να μην δημιουργούνται κυκλοφοριακά προβλήματα, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής. “Θα υπάρχει αυστηρή επιτήρηση από τη Δημοτική Αστυνομία και την Τροχαία”, δήλωσε, ενώ για την τροφοδοσία των καταστημάτων πρόσθεσε πως “εξυπηρετούνται σε συγκεκριμένες οι ώρες, υπάρχει πρόβλεψη και γι αυτό”.

Διαφήμιση