Αρχική Ειδήσεις Θερινές εκπτώσεις από την άλλη Δευτέρα – Ανοιχτά τα καταστήματα Κυριακή 19...

Θερινές εκπτώσεις από την άλλη Δευτέρα – Ανοιχτά τα καταστήματα Κυριακή 19 Ιουλίου

0
εκπτώσεις
Διαφήμιση

Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις για το 2020. Και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία, επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων. Που φέτος είναι στις 19 Ιουλίου 2020.

Προβλέπεται επίσης ότι για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μπορούν τα καταστήματα να παραμείνουν ανοιχτά όλες τις Κυριακές του χρόνου στις τουριστικές περιοχές των δύο πόλεων.

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Άρση μέτρων - Καταστήματα

  • Υπενθυμίζεται ότι η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες. Και συμπληρωματικά δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης.
  • Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να είναι ακριβής.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Πρόστιμα στους παραβάτες

Άρση μέτρων - Καταστήματα

Όσοι παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών. Και πάντως όχι κάτω από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ. 

Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Διαφήμιση