Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Σήμερα η παραλαβή δελτίων διακοπών ΟΠΕΚΑ – Τι πρέπει να κάνετε

Σήμερα η παραλαβή δελτίων διακοπών ΟΠΕΚΑ – Τι πρέπει να κάνετε

0
διακοπές
Διαφήμιση

Αναρτήθηκαν τα ονόματα των κληρωθέντων δικαιούχων στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), για διακοπές της Αγροτικής Εστίας. Καθώς και οι κατάλογοι των συμβεβλημένων με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ επιχειρήσεων-παρόχων.

Το πρόγραμμα αφορά κοινωνικό, ιαματικό και εκδρομικό τουρισμό και εισιτήρια θεάτρου.

Βήμα-βήμα τι πρέπει να κάνουν οι κληρωθέντες δικαιούχοι

Οι κληρωθέντες δικαιούχοι κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού πρέπει για να παραλάβουν τα δελτία τους:

  • Να κάνουν έγκαιρα κράτηση δωματίου στο κατάλυμα της επιλογής τους, το οποίο πρέπει να τους στείλει απαραιτήτως την επιβεβαίωση κράτησης (voucher).
  • Μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής «καταχώριση κράτησης δωματίου», η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ. Καταχωρούν οι ίδιοι ή μέσω των ΚΕΠ, τα στοιχεία της κράτησης δωματίου. Δηλαδή κατάλυμα και ημερομηνίες διαμονής, σύμφωνα με την επιβεβαίωση κράτησης (voucher).

Μετά την ηλεκτρονική καταχώριση της κράτησης του δωματίου στην ηλεκτρονική εφαρμογή, μπορούν να προσέρχονται από σήμερα σε οποιοδήποτε ΚΕΠ. Για να παραλάβουν τα δελτία τους. Αρκεί να έχουν περάσει 30 λεπτά από την ηλεκτρονική κράτηση.

Καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των δελτίων

εναλλακτικός τουρισμός

Καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των δελτίων κοινωνικού-ιαματικού τουρισμού, εκδρομικού και εισιτηρίων θεάτρου, είναι η 31η Αυγούστου 2020.

Για την παραλαβή του δελτίου, απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία του ιδίου του δικαιούχου. Ο οποίος πρέπει να έχει μαζί του:

  • Αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής του.
  • Ή οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής (ΑΜΚΑ) του Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

Με έμφαση στον κοινωνικό τουρισμό και τις παιδικές κατασκηνώσεις, ο ΟΠΕΚΑ υλοποιεί και εφέτος τα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Αγροτική Εστία βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των αγροτών. Της αγρότισσας μητέρας και του παιδιού, μέσα από πληθώρα κοινωνικών προγραμμάτων.
Με στόχο να ανακουφίσουν, να ψυχαγωγήσουν και να ενισχύσουν οικονομικά τους ανθρώπους της υπαίθρου.

Για το έτος 2020, υλοποιούνται επτά προγράμματα

Σήμερα η παραλαβή δελτίων διακοπών ΟΠΕΚΑ - Τι πρέπει να κάνετε

1. Κοινωνικός τουρισμός: Αφορά σε διακοπές έξι ημερών για 50.000 δικαιούχους. Η διάρκεια ισχύος είναι από τις 6 Ιουλίου 2020 έως τις 10 Μαΐου 2021.

2. Ιαματικός τουρισμός: Αφορά σε διακοπές έξι ημερών και πέντε απλές λούσεις για 3.500 συνταξιούχους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν χρήση αυτού του προγράμματος και των σχετικών καταλυμάτων από τις 6 Ιουλίου 2020 έως και 10 Μαΐου 2021.

3. Εκδρομικός τουρισμός: Αφορά σε εκδρομές τεσσάρων ημερών για 12.500 συνταξιούχους και πάντα με συμβεβλημένα τουριστικά γραφεία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος αυτού από τις 6 Ιουλίου 2020 έως τις 10 Μαΐου 2021.

  • Το 4ήμερο των δωρεάν εκδρομών ισχύει, εφόσον το κόστος της εκδρομής δεν ξεπερνά την αξία του δελτίου των 160 ευρώ.
  • Διαμονή σε δωμάτια δύο αστέρων και άνω για ξενοδοχεία, τριών και άνω κλινών για ενοικιαζόμενα δωμάτια.
  • Οι εκδρομείς θα διακινούνται αποκλειστικά και μόνο εντός των ορίων της Ελλάδας.

4. Παιδικές κατασκηνώσεις: Αφορά σε πρόγραμμα διάρκειας 16 ημερών για 1.500 παιδιά δικαιούχων της Αγροτικής Εστίας. Το πρόγραμμα ισχύει από τις 6 Ιουλίου 2020 έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2020.

5. Δωρεάν βιβλία: Το πρόγραμμα αφορά 130.000 δικαιούχους, οι οποίοι μπορούν να προμηθευτούν βιβλία της επιλογής τους, συνολικής αξίας 20 ευρώ για κάθε δικαιούχο. Και 30 ευρώ για κάθε παιδί δικαιούχου, από συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους σε όλη τη χώρα.
Η ισχύς του συγκεκριμένου προγράμματος είναι από τις 6 Ιουλίου 2020 έως τις 10 Μαΐου 2021.

6. Δωρεάν εισιτήρια θεάτρου: Το πρόγραμμα αφορά σε 32.500 δικαιούχους για θεατρικές παραστάσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.
Η διάρκεια ισχύος είναι από τις 6 Ιουλίου 2020 έως και τις 10 Μαΐου 2021. Για κάθε δελτίο, η επιχείρηση επιδοτείται με 15 ευρώ για την κεντρική σκηνή και 12 ευρώ για την παιδική σκηνή.

7. Χρηματικά βοηθήματα σε πολύτεκνες και τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 1.000 πολύτεκνες. Που θα λάβουν βοήθημα 1.000 ευρώ. Και 4.000 τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες, που θα λάβουν βοήθημα 700 ευρώ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠοια ήταν η μέρα με το ρεκόρ παγκόσμιων κρουσμάτων Covid-19
Επόμενο άρθροΣε δίκτυο για την κλιματική αλλαγή τα Μετέωρα