Αρχική Περιβάλλον Προβλέπεται μεγαλύτερη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού μετά το 2050

Προβλέπεται μεγαλύτερη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού μετά το 2050

0
ΗΠΑ
Διαφήμιση

Νέα μελέτη προβλέπει περαιτέρω μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού κατά 2 δις περισσότερα απ’ ότι έχει προβλέψει ο ΟΗΕ. Αναμένεται δηλαδή, να ανέρχεται ο πληθυσμός της Γης στα 8,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους το 2100. Ενώ, αυτό συνεπάγεται ανατροπές στην παγκόσμια ισορροπία και στους κόλπους των κοινωνιών.

Αυτή είναι “μια καλή είδηση για το περιβάλλον, αφού θα ασκείται λιγότερη πίεση στα συστήματα παραγωγής προϊόντων διατροφής και λιγότερες εκπομπές CO2”, δήλωσε στο AFP ο Κρίστοφερ Μάρεϊ, διευθυντής του έγκριτου ερευνητικού κέντρου για την υγεία Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) στο Σιάτλ, το οποίο έκανε τη σχετική μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη στην επιθεώρηση The Lancet.

Ωστόσο “η αναστροφή της πυραμίδας των ηλικιών θα έχει βαθιές και αρνητικές συνέπειες στην οικονομία και την οργάνωση των οικογενειών, των κοινοτήτων και των κοινωνιών“, σημείωσε. Να σημειωθεί ότι οι προβλέψεις αυτές “δεν είναι κάτι το δεδομένο” και μπορεί πολιτικές αλλαγές να αλλάξουν την πορεία των διαφόρων χωρών, προσθέτει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση