Αρχική Ειδήσεις Η πρεσβεία της Τουρκίας στις ΗΠΑ “παίζει” με το Twitter για το...

Η πρεσβεία της Τουρκίας στις ΗΠΑ “παίζει” με το Twitter για το Oruc Reis

0
Oruc Reis
Φωτό αρχείου του Oruc Reis, όπως δημοσιεύθηκε στα tanea.gr REUTERS/Murad Sezer
Διαφήμιση

Ξεκίνησε ή δε ξεκίνησε το Οruc Reis για τις σεισμικές του έρευνες;

Έχει οδηγήσει σε πόλεμο νεύρων η όλη ιστορία, με την πρεσβεία της Τουρκίας στις ΗΠΑ, από τη μία να ανακοινώνει με tweet την έναρξη των σεισμικών ερευνών από το Oruc Reis, και από την άλλη, να “κατεβάζει” την ανάρτηση αργότερα.

Συγκεκριμένα, η πρεσβεία της Τουρκία στις ΗΠΑ ανακοίνωσε με tweet την έναρξη σεισμικών ερευνών, την ώρα που πληροφορίες ανέφεραν ότι μονάδες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού που βρίσκονταν στο Αιγαίο μετακινούνται προς τις βάσεις τους, γεγονός που είχε ερμηνευτεί ως ένδειξη αποκλιμάκωσης, με συνέπεια να υπάρχει ασάφεια και να προκληθούν ερωτήματα.

Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα και λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ώρα Ελλάδος, απέσυρε το tweet και έγραψε ότι το Oruc Reis είχε δηλώσει στις 21 Ιουλίου ότι θα ξεκινήσει τις έρευνες.

Το αρχικό tweet

“Το τουρκικό σκάφος Oruc Reis ξεκίνησε τις σεισμικές έρευνες εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην ανατολική Μεσόγειο”, αναφέρει η ανάρτηση της πρεσβείας της Τουρκίας στης Ουάσινγκτον και συνεχίζει: “Η Τουρκία ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και τη δικαιοδοσία που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο στην υφαλοκρηπίδα της”.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here