Αρχική COVID-19 Ποιοι είναι οι 3 “καθαροί” νομοί κορονοϊού στην Ελλάδα – Τι περιλαμβάνει...

Ποιοι είναι οι 3 “καθαροί” νομοί κορονοϊού στην Ελλάδα – Τι περιλαμβάνει το plan B

0
Κορονοϊός

Την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στην χώρα εξέφρασε για άλλη μία φορά ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό Νικόλαος Σύψας, μιλώντας το πρωί στο Mega.

“Είναι δυστυχώς μια αρνητική εξέλιξη η αύξηση των κρουσμάτων, τόνισε. Και αν δεν κάνουμε κάτι τώρα για αυτό θα έχουμε το δεύτερο κύμα μέσα στο καλοκαίρι. Πρέπει να δράσουμε γρήγορα, να κάνουμε προτάσεις προς την πολιτεία για να αποφύγουμε αυτή την πολύ αρνητική εξέλιξη”.

Στο “καταστροφικό” σενάριο κλείνει ο τουρισμός

Αν έχουμε το καταστροφικό σενάριο θα κλείσει ο τουρισμός, επισημαίνει ο κ. Σύψας. “Αλλά νομίζω δεν θα φτάσουμε εκεί. Νομίζω με τις ταξιδιωτικές οδηγίες θα μπορούμε να έχουμε κάποιους τουρίστες το καλοκαίρι”.

Τι περιλαμβάνει το plan B

Στο plan B υπάρχει περίπτωση να έχουμε νέες οδηγίες για τις μάσκες, υπογραμμίζει ο κ. Σύψας. Καθώς και για τις μεγάλες συγκεντρώσεις και νέες ταξιδιωτικές οδηγίες.

Τα καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά. Αλλά θα αλλάξουν ενδεχομένως οι όροι λειτουργίας τους.

Έχουμε απευθύνει έκκληση και ήδη η πολιτική ηγεσία έχει ξεκινήσει ελέγχους. Περιμένουμε τα αποτελέσματα για να κινηθούμε αναλόγως”.

Οι 3 “καθαροί” νομοί

Καταγραφή

Η διασπορά του Covid-19 αγγίζει πλέον τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Με εξαίρεση τρεις νομούς που παραμένουν “καθαροί”.
Πρόκειται για τους νομούς Φωκίδας, Ευρυτανίας και Γρεβενών, όπως αποτυπώνεται στον χάρτη επίπτωσης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ΕΟΔΥ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here