Αρχική Special Topics Η παρατεταμένη θερμότητα της Σιβηρίας, αποδίδεται στην κλιματική αλλαγή

Η παρατεταμένη θερμότητα της Σιβηρίας, αποδίδεται στην κλιματική αλλαγή

0
Σιβηρίας
Διαφήμιση

Το ρεκόρ κύματος θερμότητας στη Σιβηρία θα ήταν σχεδόν αδύνατο χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση στην αλλαγή του κλίματος. Αυτό αποκαλύπτει μελέτη, που δημοσιεύει το worldweatherattribution.

Επιστήμονες από τη Γαλλία, τη Γερμανία, τις Κάτω Χώρες, τη Ρωσία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο συνεργάστηκαν για να εξετάσουν εάν και σε ποιο βαθμό η κλιματική αλλαγή που προκλήθηκε από τον άνθρωπο έπαιξε ρόλο στο να καταστήσει αυτό το θερμό κύμα πιο ζεστό.

Οι θερμοκρασίες της Ρωσικής περιοχής ήταν πάνω από 5C, πιο ψηλά από τον μέσο όρο μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου 2020.

Οι θερμοκρασίες υπερέβησαν τους 38C στη ρωσική πόλη Βερκχογιάνσκ στις 20 Ιουνίου. Πρόκειται για την υψηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε ποτέ βόρεια του Αρκτικού κύκλου.
Η Αρκτική πιστεύεται ότι θερμαίνεται δύο φορές πιο γρήγορα από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Για να μετρήσουν την επίδραση της κλιματικής αλλαγής σε αυτές τις υψηλές θερμοκρασίες, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν μεγάλες συλλογές προσομοιώσεων υπολογιστών. Για να συγκρίνουν το κλίμα όπως είναι σήμερα, με περίπου 1 ° C της υπερθέρμανσης του πλανήτη, με το κλίμα όπως θα ήταν χωρίς ανθρώπινη επιρροή. Χρησιμοποιώντας τις ίδιες μεθόδους με προηγούμενες μελέτες ταχείας και ομότιμης αξιολόγησης.

Διαπίστωσαν ότι οι μέσες θερμοκρασίες ήταν πιθανό να συμβαίνουν λιγότερο από μία φορά κάθε 80.000 χρόνια χωρίς κλιματική αλλαγή που προκαλείται από ανθρώπους.

Οι επιστήμονες περιέγραψαν το εύρημα ως “σαφή απόδειξη της επίδρασης της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη”.

Η παρατεταμένη θερμότητα της Σιβηρίας, αποδίδεται στην κλιματική αλλαγή

“Έχουμε λίγο χρόνο για να σταθεροποιήσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη”

Η καθηγήτρια Σόνια Σενιβιράτνε από το Τμήμα Επιστήμης Περιβαλλοντικών Συστημάτων στην ETH Ζυρίχη που συμμετείχε στην μελέτη, είναι σαφής.

“Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι αρχίζουμε να βιώνουμε ακραία γεγονότα, λέει. Που δεν θα είχαν σχεδόν καμία πιθανότητα να συμβούν χωρίς ανθρώπινο αποτύπωμα στο κλιματικό σύστημα.

Έχουμε λίγο χρόνο για να σταθεροποιήσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη σε επίπεδα στα οποία η κλιματική αλλαγή θα παραμείνει εντός των ορίων της Συμφωνίας του Παρισιού.

Για σταθεροποίηση στους 1,5 ° C της υπερθέρμανσης του πλανήτη, η οποία θα συνεπάγεται ακόμη περισσότερους κινδύνους από τέτοια ακραία θερμικά γεγονότα, πρέπει να μειώσουμε τις εκπομπές CO2 τουλάχιστον κατά το ήμισυ έως το 2030″.

Διαφήμιση