Αρχική Μεταφορές Μετρό Θεσσαλονίκης: Επέκταση προς το αεροδρόμιο;

Μετρό Θεσσαλονίκης: Επέκταση προς το αεροδρόμιο;

0
Μετρό Θεσσαλονίκης
Διαφήμιση

Μπορεί η φράση “ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον εβγάλαμε” να παραπέμπει σε χρόνια παλιά καθώς αποδίδεται στον Κολοκοτρώνη, ωστόσο είναι πολύ επίκαιρη, ειδικά όταν αναφερόμαστε στο Μετρό της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, παρότι τα έργα για τη βασική γραμμή και την επέκταση προς Καλαμαριά δεν προχωρούν όσο γρήγορα θα αναμέναμε, φαίνεται ότι υπάρχει πρόοδος στον σχεδιασμό για τις επόμενες επεκτάσεις του συστήματος, δηλαδή προς το Αεροδρόμιο Μακεδονία.

Μάλιστα, ο πρώτος διαγωνισμός για τις τοπογραφικές μελέτες προχωρά και υπάρχει προσωρινός ανάδοχος, ενώ αναμένεται μέχρι τις αρχές φθινοπώρου να έχουν μπει οι υπογραφές. Η επέκταση θα έχει μήκος 6 χιλιομέτρων και θα περιλαμβάνει 4 νέους σταθμούς.

Όσο για την εκτιμώμενη αξία, υπολογίζεται στα 254.150 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) ενώ ο ανάδοχος έδωσε προσφορά για 55.785 ευρώ. Η μελέτη θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η συνέχεια της Γραμμής 2

Μετρό Θεσσαλονίκης

Ουσιαστικά, πρόκειται για την επέκταση της Γραμμής 2 που ξεκινά από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, φτάνει στο σταθμό Πατρικίου, συνεχίζει προς Καλαμαριά και από εκεί ξεκινώντας από τον τερματικό σταθμό ΜΙΚΡΑ κινείται υπέργεια πάνω σε γέφυρα για περίπου 5,5 χιλιόμετρα. Ενδιάμεσοι σταθμοί είναι οι: ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ, ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ και τερματικός είναι ο σταθμός ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Υπέργεια

Μετρό Θεσσαλονίκης: Επέκταση προς το αεροδρόμιο;

Τα μέχρι τώρα στοιχεία μιλούν για υπέργεια γραμμή, δηλαδή για μια γέφυρα στην οποία θα κινείται το Μετρό και θα υπάρχουν οι σταθμοί του. Οι συρμοί του Μετρό μετά την ΜΙΚΡΑ θα αναδύονται στην επιφάνεια και στη συνέχεια θα συνεχίζουν πάνω στην ειδικά διαμορφωμένη γέφυρα η οποία θα καταλήγει στο “Μακεδονία”.

Πηγή: www.news247.gr

Διαφήμιση