Αρχική Ειδήσεις Μακρόν – Βέμπερ, ζητούν κυρώσεις για την Τουρκία – Παρακολουθούμε με ψυχραιμία,...

Μακρόν – Βέμπερ, ζητούν κυρώσεις για την Τουρκία – Παρακολουθούμε με ψυχραιμία, λέει ο Σ. Πέτσας

0
ολομέλεια βρυξέλλες
Διαφήμιση

“Έχει έρθει η ώρα να δράσουμε, να σκεφτούμε και κυρώσεις κατά της Τουρκίας“.
Αυτό τόνισε πριν από λίγο ο επικεφαλής της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ στην έκτακτη σύνοδο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής.

«Αναφορικά με την κατάσταση στην Μεσόγειο, είδαμε όλοι τις στρατιωτικές ενέργειες από πλευράς Τουρκίας, υπογράμμισε.

Είδαμε τις αποφάσεις για την Αγία Σοφία που είναι παράδειγμα θρησκευτικού σοβινισμού. Ένα τέτοιο σύμβολο και μνημείο ειρήνης και συμφιλίωσης να αλλάζει τώρα”.

“Το θέμα είναι είναι ευρω-τουρκικό”

Μακρόν - Βέμπερ, ζητούν κυρώσεις για την Τουρκία - Παρακολουθούμε με ψυχραιμία, λέει ο Σ. Πέτσας

Ο κ. Βέμπερ τόνισε ότι “το θέμα δεν είναι απλώς ελληνοτουρκικό ή κυπριοτουρκικό, είναι ευρω-τουρκικό.
Θα θέλαμε να τονίσουμε παρουσία του κυρίου Μισέλ και της κυρίας φον ντερ Λάιεν ότι πρέπει να στείλουμε ξεκάθαρα μηνύματα. Και ότι στεκόμαστε στο πλευρό των Ελλήνων και των Κυπρίων.

Βεβαίως παραμένουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας και διαλόγου. Αλλά έχει έρθει η ώρα να δράσουμε τώρα, πιθανόν να σκεφτούμε και κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Θα πρέπει να δράσουμε και να δράσουμε τώρα”.

Ε. Μακρόν: “Να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία”

Μακρόν

Θα ήταν σημαντικό λάθος για την Ευρωπαϊκή Ένωση να αφήσει την ασφάλεια στην ανατολική Μεσόγειο στα χέρια άλλων παραγόντων, κυρίως της Τουρκίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Σε δηλώσεις του με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Μακρόν ανέφερε ότι πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις σε όσους παραβιάζουν τον θαλάσσιο χώρο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στ. Πέτσας: “Παρακολουθούμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα τις ενέργειες της Τουρκίας”

Στέλιος Πέτσας
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

“Η κατάσταση παραμένει σταθερή, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, δυο ημέρες μετά την έκδοση της προκλητικής τουρκικής NAVTEX.
Παρακολουθούμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα τις ενέργειες της Τουρκίας”.

Ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε πως η αναγγελία τουρκικών ερευνών σε τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας συνιστά “κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή και καταδεικνύει την εμμονή της Τουρκίας στην παραβατικότητα και την περιφρόνηση στο διεθνές δίκαιο”.

Η Ελλάδα υπογράμμισε, δεν θα δεχθεί παραβίαση της κυριαρχίας της και θα κάνει ότι χρειαστεί για αν υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Διαφήμιση