Αρχική COVID-19 Αμερική: 2.600 νέα κρούσματα ανά ώρα στις ΗΠΑ – άνω των 65.000...

Αμερική: 2.600 νέα κρούσματα ανά ώρα στις ΗΠΑ – άνω των 65.000 χτες στη Βραζιλία

0
REUTERS Amanda Perobelli
Στο Σάο Πάολο τηε Βραζιλίας, έχουν σκαφτεί υπεράριθμοι τάφοι. Φωτό από το τέλος Μαϊου όπου ήδη βρίσκονταν σε άσχημη κατάσταση. Φωτό από REUTERS/Amanda Perobelli, businessinsider.com
Διαφήμιση

Κάθε ώρα καταγράφονται κατά μέσο όρο περισσότερα από 2.600 κρούσματα στη Αμερική, και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ, οι οποίες πλέον πλησιάζουν τα 4 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού. Ενώ, αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό παγκοσμίως, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters. Ταυτόχρονα η Λατινική Αμερική, έχει εκτοξεύσει τα στατιστικά με μεγάλο χαμένο πρωταγωνιστή τη Βραζιλία.

Στις ΗΠΑ, κάθε λεπτόπροστίθενται 43 νέα κρούσματα, ενώ ο ρυθμός αύξησής τους είναι ραγδαίος. Βρίσκονται στη δεύτερη θέση μεταξύ χωρών με τα περισσότερα κρούσματα σε αναλογία με τον πληθυσμό τους, με 120 κρούσματα ανά 10.000 ανθρώπους. Πρώτη είναι η Χιλή.

Σε παγκόσμιο επίπεδο ο ρυθμός των νέων κρουσμάτων covid-19 δεν φαίνεται να μειώνεται, με την πανδημία να εξαπλώνεται με πιο γρήγορους ρυθμούς στις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική.

Τουλάχιστον τα μισά κρούσματα της Λατινικής Αμερικής στη Βραζιλία

Αμερική: 2.600 νέα κρούσματα ανά ώρα στις ΗΠΑ - άνω των 65.000 χτες στη Βραζιλία

Η Βραζιλία κατέγραψε χθες Τετάρτη νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων, με 65.339 νέα κρούσματα και 1.293 θανάτους. Με τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων στη Λατινική Αμερική να ξεπερνά πλέον τα 4 εκατομμύρια. Από αυτά τα 2,2 εκατομμύρια έχουν αναφερθεί στη Βραζιλία.

Εκτός Αμερικής, η Ινδία είναι η τρίτη χώρα που έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο κρούσματα, με περισσότερες από 40.000 μολύνσεις να καταγράφονται μόνο χθες.

Οι νεκροί στις ΗΠΑ θα φτάσουν τους 300.000 μέχρι το τέλος του έτους

Κορονοϊός

Την ίδια ώρα, Αμερικανοί επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι νεκροί στις ΗΠΑ μπορεί να φθάσουν τις 300.000 έως το τέλος του έτους.

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο κορυφαίος γιατρός Σκοτ Γκοτλίπ, δήλωσε ότι, εάν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση στις ΗΠΑ, τότε οι νεκροί αναμένεται να αγγίξουν τις 300.000 έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

“Το πρόβλημα στις ΗΠΑ είναι ότι νοσηλεύονται εκατοντάδες άνθρωποι, γεγονός που σημαίνει είναι πολύ πιο εύκολη η εξάπλωση της νόσου”, επισημαίνει ο πρώην επικεφαλής της αμερικανικής Αρχής Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Ουάσινγκτον

Η Ουάσινγκτον καθιστά υποχρεωτική την χρήση μάσκας για όσους βγαίνουν από το σπίτι, με τους παραβάτες να πληρώνουν πρόστιμο 1.000 δολαρίων. Εξαιρούνται τα παιδιά κάτω των τριών ετών κι όσοι απολαμβάνουν το φαγητό τους ή το ποτό τους.

Πηγή: ygeiamou.gr

Διαφήμιση