Αρχική Επιλεγμένα Κορώνεια και Δραπετσώνα: Οικολογική αναβάθμιση με νέα έργα και πρόσωπα

Κορώνεια και Δραπετσώνα: Οικολογική αναβάθμιση με νέα έργα και πρόσωπα

0
Κορώνεια

Αποφασισμένος να βελτιώσει την οικολογική κατάσταση της λίμνης Κορώνειας όσο και της περιοχής Κερατσινίου-Δραπετσώνας, είναι ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. Για τον σκοπό αυτό, όρισε νέους συντονιστές οι οποίοι θα εργαστούν αμισθί ώστε να παρακολουθούν τις επόμενες δράσεις και την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων.

Στην Κορώνεια

Κορώνεια και Δραπετσώνα: Οικολογική αναβάθμιση με νέα έργα και πρόσωπα

Στη μεν Κορώνεια, αναλαμβάνει ο Δημήτρης Συμεωνίδης, μηχανολόγος-Μηχανικός ο οποίος έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος [Σ.Β.Β.Ε.] καθώς και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στη ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ (Μακεδονική Βιομηχανία Γάλακτος). Επίσης, έχει αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, από το Kingston UniversityLondonUK.

Ο ρόλος του κρίνεται απολύτως αναγκαίος για την ταχεία και αποτελεσματική εκπόνηση του έργου της οικολογικής και περιβαλλοντικής αποκατάστασης της λίμνης. Πρόκειται για έργο, που απαιτεί την ανάθεση εξειδικευμένων και σύνθετων συμβάσεων, καθώς και τη συνέργεια των επιμέρους αρμόδιων υπηρεσιών.

Ο ορισμός του συντονιστή γίνεται στο πλαίσιο σχετικής νομοθετικής ρύθμισης (Ν. 4691/2020, άρθρο 33), σύμφωνα με την οποία, το ΥΠΕΝ καθίσταται αρμόδιο για την ανάθεση και τη συντήρηση όλων των υφιστάμενων, αλλά και νέων έργων, καθώς και για τη συστηματική παρακολούθηση των δράσεων και τη λήψη των πάσης φύσεως μέτρων για την αποκατάσταση της οικολογικής καταστροφής της Κορώνειας.

Στη Δραπετσώνα

Κορώνεια και Δραπετσώνα: Οικολογική αναβάθμιση με νέα έργα και πρόσωπα

Με δεύτερη απόφασή του, ο Υπουργός ΠΕΝ ορίζει Συντονιστή για το ζήτημα της επιτάχυνσης του έργου δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου και Διεθνούς Κέντρου Καινοτομίας στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, τον Χάρη Κοκκώση. Το συγκεκριμένο έργο, που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο των παλιών Λιπασμάτων, αποτελεί δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Ο κ. Κοκκώσης είναι Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει διδάξει θέματα χωροταξίας και περιβαλλοντικού σχεδιασμού με έμφαση στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Έχει πλούσιο διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό-ερευνητικό έργο σε θέματα σχεδιασμού της τουριστικής ανάπτυξης, βιώσιμης ανάπτυξης και περιβαλλοντικού σχεδιασμού και διαθέτει εμπειρία σε θέσεις δημόσιας διοίκησης. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης ΑΕ, η οποία διαχειρίζεται τη δημόσια τουριστική ακίνητη περιουσία της Ελλάδος, Ειδικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, καθώς και Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here