Αρχική COVID-19 Κομισιόν: 1,14 δισ. για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Κομισιόν: 1,14 δισ. για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

0
Κορονοϊός

Με διαδικασίες εξπρές ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την τροποποίηση δεκατριών περιφερειακών και δύο εθνικών επιχειρησιακών προγραμμάτων 2014-2020 για την Ελλάδα.

Με άλλα λόγια καθίστανται πλέον διαθέσιμα 1,14 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης του κορωνοϊού στην ελληνική οικονομία μέσω της χρηματοδότησης μέτρων στήριξης της επιχειρηματικότητας.

“Συμπαραστεκόμαστε στις προσπάθειες όλων των κρατών μελών να ξεπεράσουν τις υγειονομικές και οικονομικές κρίσεις που πλήττουν την ήπειρό μας και τον πλανήτηδήλωσε η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Ελίζα Φερέιρα προσθέτοντας ότι η «Πρωτοβουλία Επενδύσεων για την Αντιμετώπιση του Κορονοϊού» που εγκρίθηκε στο πλαίσιο της πολιτικής συνοχής, παρέχει μεγάλη ευελιξία, ώστε τα κράτη μέλη να μπορούν να κινητοποιήσουν πόρους για την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων.

“Χαιρετίζω την αποφασιστικότητα που επιδεικνύει η Ελλάδα για την ανάληψη ταχείας δράσης με στόχο τη στήριξη της οικονομίας, ιδίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της απασχόλησης” είπε χαρακτηριστικά

Ανταγωνιστικότητα-επιχειρηματικότητα-καινοτομία

Κομισιόν: 1,14 δισ. για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Το 1,14 δισ. ευρώ των κονδυλίων της πολιτικής συνοχής (ποσό που, μαζί με την εθνική συνεισφορά, καθιστά δυνατές συνολικές επενδύσεις άνω του 1,50 δισ. ευρώ) θα χρηματοδοτήσει μέτρα υπέρ των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα και καινοτομία». Από το διαθέσιμο 1,14 δισ. ευρώ, περίπου 600 εκατ. ευρώ χορηγούνται υπό μορφή επιχορηγήσεων, ενώ το υπόλοιπο ποσό χορηγείται υπό μορφή επιστρεφόμενης ενίσχυσης (χρηματοδοτικά μέσα).

Στήριξη 90.000 επιχειρήσεων

Κομισιόν: 1,14 δισ. για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Συνολικά, μέσω αυτών των καθεστώτων αναμένεται να στηριχθούν περίπου 90.000 επιχειρήσεις. Η Ελλάδα θέσπισε ταχύτατα ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης και από τον Απρίλιο έχει θεσπίσει τέσσερα καθεστώτα στήριξης επιχειρήσεων:

  • εγγυήσεις δανείων προς τις επιχειρήσεις μέσω της δημιουργίας ενός Ταμείου Εγγυήσεων για δάνεια κεφαλαίων κίνησης,
  • επιδότηση επιτοκίου για υπάρχοντα δάνεια των ΜΜΕ,
  • επιδότηση επιτοκίου για νέα δάνεια κεφαλαίων κίνησης των ΜΜΕ κι
  • ένα καθεστώς επιστρεπτέων προκαταβολών υπό μορφή επιχορηγήσεων προς τις ΜΜΕ.
Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here