Αρχική Επιλεγμένα Η Κηφισιά, στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Urban GreenUP

Η Κηφισιά, στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Urban GreenUP

0
Urban
Διαφήμιση

Στις Ευρωπαϊκές πόλεις με λύσεις αστικού σχεδιασμού βασισμένο στο πράσινο, εντάχθηκε η Κηφισιά.

Ο Δήμος Κηφισιάς συμμετέχει ως μέλος του δικτύου των πόλεων του προγράμματος Urban GreenUP.

Αυτό χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ανάπτυξη σχεδίων δράσης για την καινοτομία σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στόχος ο αστικός σχεδιασμός βασισμένος στην φύση

Κηφισιά

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη, η εφαρμογή και η αναπαραγωγή NBS -natural based solutions. Λύσεων βασισμένων στη φύση για έναν αστικό σχεδιασμό βασισμένο στο πράσινο.

Οκτώ πόλεις από όλο τον κόσμο από κοινού θα αναπτύξουν και θα δημιουργήσουν «πράσινα» αστικά σχέδια.

Με σκοπό τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, την αποτελεσματικότερη διαχείριση των υδάτων και του αέρα καθώς. Και την αύξηση της βιωσιμότητας στις πόλεις μέσω καινοτόμων λύσεων βασισμένων στην φύση.

“Το θέμα της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας του περιβάλλοντος βρίσκεται πλέον στις πρώτες θέσεις της διεθνούς ατζέντας και όχι άδικα, τονίζει ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γ. Θωμάκος.

Μας απασχολεί και εμάς σε τοπικό επίπεδο. Και προσπαθούμε μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας. Για να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο Δήμου και αστικής δομής που να μπορεί να υποστηρίξει τις ανθρώπινες ασχολίες χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον.

Η Κηφισιά μετά το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SPARCs, προσκαλέστηκε και θα συμμετάσχει ως μέλος του δικτύου των πόλεων του πρόγραμμα URBAN GreenUP.
Θέλουμε η πόλη μας να αποτελέσει ένα παράδειγμα ήπιας ανάπτυξης που να δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες αειφόρας ζωής”.

Ποιες δράσεις θα πραγματοποιηθούν

Κηφισιά

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν δράσεις επίδειξης μεγάλης κλίμακας των Λύσεων με Βάση την Φύση – NBS (Naturebased Solutions).

Οι δράσεις αναπτύχθηκαν στις πόλεις Βαγιαδολίδ (Ισπανία), Λίβερπουλ (Ηνωμένο Βασίλειο) και Σμύρνη (Τουρκία).

Σε αυτές συμμετέχουν και οι πόλεις Ludwigsburg (Γερμανία), Μάντοβα (Ιταλία), Μεντεγίν (Κολομβία), Chengdu (Κίνα) και Quy Nhon (Βιετνάμ).

Η συμμετοχή στο δίκτυο των πόλεων του προγράμματος και ο συντονισμός γίνεται από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρο Ζαπάντη.

“Για μία ακόμη φορά η Κηφισιά, επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα καινοτομίας και υψηλής τεχνογνωσίας, υπογραμμίζει ο κ.Ζαπάντης.

Η Κηφισιά μαζί με πόλεις από όλο τον κόσμο θα αναπτύξουν και θα ανταλλάξουν γνώσεις. Για να σχεδιάσουν και να δοκιμάσουν καινοτόμες λύσεις Αναγεννησιακού Αστικού Σχεδιασμού βασισμένες στη φύση.

Οι μελετητικές προτάσεις και οι δράσεις που θα προκύψουν θα υιοθετηθούν από την Κομισιόν για τον σχεδιασμό της Ευρώπης του αύριο.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here