Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Κηφισιά: Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα SPARCs για το περιβάλλον!

Κηφισιά: Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα SPARCs για το περιβάλλον!

0
κηφισια
Κηφισιά -Φωτό polis24.gr
Διαφήμιση

Η Κηφισιά μετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα SPARCs για το περιβάλλον, μεταξύ ενός δικτύου 7 ευρωπαϊκών πόλεων με ορίζοντα που φτάνει ως το 2050, και στόχο τη δημιουργία έξυπνων πόλεων, χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Πρόκειται για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SPARCs (Sustainable energy Positive & zero cARbon Communities), το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο οποίο συμμετέχουν, η Λειψία της Γερμανίας, το Εσποο της Φινλανδίας, η Κηφισιά της Ελλάδας, το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας, η Μάια της Πορτογαλίας, η Κλάντνο της Τσεχίας και η Λβιβ της Ουκρανίας.

Οι συμμετέχουσες πόλεις διερευνούν δυνατότητες συνεργασίας προς αυτή την κατεύθυνση. Με κοινούς στόχους, που περιλαμβάνουν την βελτίωση κατά 40% της ενεργειακής απόδοσης έως το 2025, προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον τρόπων μετακίνησης των κατοίκων τους, όπως η χρήση ποδηλάτου και πεζοδρόμων, μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 40% ως το 2030 και με πιθανότητα 100% μείωσης ως το 2050, μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης των δημοσίων και άλλων κτηρίων τους.

Διαφήμιση