Αρχική Περιβάλλον Καιρός: Πού θα “χτυπήσουν” σήμερα τοπικές βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Πού θα “χτυπήσουν” σήμερα τοπικές βροχές και καταιγίδες

0
Καιρός
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Διαφήμιση

Άστατος θα συνεχίσει να είναι ο καιρός μέχρι και αύριο Τρίτη, σύμφωνα με το hellenicweather. Για σήμερα Δευτέρα προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τις Σποράδες, άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα, τις πρωινές και εκ νέου από τις βραδινές ώρες στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανώς τις Σποράδες.

Καθώς και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη Στερεά και κυρίως την Πελοπόννησο, θα είναι κατά τόπους έντονα.

Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια, ενώ στην Κρήτη από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βαθμιαία στα νότια από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αττική

Στην Αττική, θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα βόρεια είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Συνολικό ύψος βροχόπτωσης μέχρι και την Τρίτη 7/7

synoliko ypsos vrohis ellada

Η τάση του καιρού

Από την Τετάρτη (8/7) έως και την Παρασκευή (10/7) ο καιρός στη χώρα θα είναι βελτιωμένος. Και μόνο στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά καθώς και τα ορεινά της Κρήτης υπάρχει η πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών καταιγίδων.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση κυρίως από την Τετάρτη (8/7) και θα φτάσει μέχρι τους 30 βαθμούς κατά μέσο όρο.
Στα δυτικά μόνο οι θερμοκρασίες θα φτάσουν και τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση