Αρχική COVID-19 Ίχνη μόλυνσης Covid-19 στον πλακούντα νεογέννητου

Ίχνη μόλυνσης Covid-19 στον πλακούντα νεογέννητου

0
Covid 19
Διαφήμιση

Ένα μωρό γεννήθηκε με τον κορονοϊό στο Τέξας. Και δίνει τα «ισχυρότερα στοιχεία» ότι η μόλυνση Covid-19 μπορεί να πιαστεί στη μήτρα, υπογραμμίζουν οι γιατροί.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε σε εντατική φροντίδα μόλις γεννήθηκε. Και η μητέρα της είχε διαγνωστεί με Covid-19. Έδειξε θετική, την επόμενη ημέρα από τη γέννηση. Και υπέφερε από αναπνευστικά προβλήματα και πυρετό – δύο ενδεικτικά σημάδια της νόσου.

Ίχνη κορονοϊού στον πλακούντα

Ίχνη μόλυνσης Covid-19 στον πλακούντα νεογέννητου

Όταν οι επιστήμονες ανέλυσαν τον πλακούντα, βρήκαν φλεγμονή και ίχνη κοροναϊού.
Αυτό αποδεικνύει ότι το μωρό έπιασε τον ιό ενώ ήταν στη μήτρα. Και όχι μετά τη γέννησή του, λένε οι γιατροί.

Την περασμένη εβδομάδα Ιταλοί ειδικοί βρήκαν επίσης «ισχυρά στοιχεία» μετάδοσης στη μήτρα. Ο ιός ανακαλύφθηκε στο αίμα του ομφάλιου λώρου και στον πλακούντα.

Οι επιστήμονες έχουν πει ότι η μετάδοση του ιού μέσω του πλακούντα «δεν μπορεί να αποκλειστεί». Σύμφωνα με αναφορές για μωρά που γεννιούνται με το Covid-19.

Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, οι γιατροί αναρωτήθηκαν εάν τα μωρά μπορούν να μολυνθούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Και διεξάγουν έρευνες σχετικά με τις λίγες περιπτώσεις που μπορούν να βρουν.

Νεογέννητα και Covid-19

Μωρό

Ο ιός HIV, το Zika και ορισμένοι άλλοι ιοί μπορούν να μολύνουν ένα έμβρυο. Και έτσι οι επιστήμονες λένε ότι είναι πιθανό να συμβαίνει και με το Covid-19, που έχει σκοτώσει περισσότερους από μισό εκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως.

Αρκετές πρώιμες αναφορές από την Κίνα το υποστηρίζουν. Αν και οι γιατροί λένε ότι είναι δύσκολο να αποδειχτεί αν το μωρό πήρε τον ιό κατά τη γέννηση ή στο νοσοκομείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here