Αρχική COVID-19 Η Γερμανία προειδοποιεί για “κύμα προσφύγων”, λόγω Covid-19

Η Γερμανία προειδοποιεί για “κύμα προσφύγων”, λόγω Covid-19

0
Κορονοϊός
Διαφήμιση

Ο Γερμανός υπουργός Ανάπτυξης Γκέρντ Μίλερ προειδοποίησε ότι η Γερμανία ενδέχεται να δει ένα νέο «κύμα προσφύγων». Από φτωχότερες χώρες λόγω της πανδημίας  Covid-19. Και ανακοίνωσε ότι η Γερμανία θα διαθέσει 3 δις ευρώ για βοήθεια σε αναπτυσσόμενες χώρες.

“Στην Ευρώπη αρχίζουμε να ελέγχουμε τον ιό, αλλά σε άλλα μέρη του κόσμου όχι, δήλωσε στο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό RND.
Φοβάμαι ότι η κορύφωση δεν έχει φτάσει ακόμη σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες”.

Όπως επεσήμανε αν ο ιός δεν χτυπηθεί παγκοσμίως, μπορεί να επιστρέψει στη Γερμανία «σαν μπούμερανγκ».
“Τότε οι επιτυχίες μας στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού δεν θα έχουν καμία αξία. Και θα φέρουν νέο κύμα προσφύγων“, υπογράμμισε.

Η Γερμανία προειδοποιεί για

Ως παράδειγμα ανέφερε την Υεμένη. Την οποία χαρακτήρισε ως μια ιδιαίτερα ανησυχητική περίπτωση. Ο εμφύλιος πόλεμος και η πείνα έχουν καταρρεύσει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Και εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν, καθώς ο Covid-19 εξαπλώνεται στον πληθυσμό.

Ο Γκέρντ Μίλερ αναφέρθηκε και Ιράκ. Όπου η γερμανική κυβέρνηση χρηματοδοτεί πέντε νέα νοσοκομεία για 14.000 ασθενείς. Καθώς και την Αιθιοπία, όπου η Γερμανία συμβάλλει στο συντονισμό της δημιουργίας θέσεων εργασίας στην κατασκευή υφασμάτων.

Διαφήμιση