Αρχική COVID-19 Η φύση “κλειδί” για την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία Covid-19

Η φύση “κλειδί” για την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία Covid-19

0
Δάσος - Φύση
Διαφήμιση

Το “κλειδί” για την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία του Covid-19, είναι η φύση. Αυτό υποστηρίζουν οι ερευνητές του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Πόρων (WRI). Όπως επισημαίνουν “η φύση στηρίζει τις οικονομίες και τις κοινωνίες σε πολλά επίπεδα”.

Covid-19 είναι μια παγκόσμια κλήση αφύπνισης

Η πανδημία Covid-19 είναι μια παγκόσμια κλήση αφύπνισης. Και οι ηγέτες διεθνών οργανισμών, πρέπει να κατανοήσουν τόσο τη σοβαρή απειλή όσο και την πιθανή ευκαιρία για αλλαγή που αντιπροσωπεύει.

Καθυστέρηση και προβλήματα ή προγραμματισμός και ευημερία

Η φύση

Συγκεκριμένα, το Covid-19 και οι πρόσφατες κλιματικές καταστροφές έδειξαν ότι πρέπει να αυξήσουμε τις επενδύσεις στην ετοιμότητα τώρα.
Αντί να περιμένουμε την επόμενη κρίση. Η επιλογή είναι σαφής: Καθυστέρηση και προβλήματα ή προγραμματισμός και ευημερία.

Η επένδυση στην ετοιμότητα για καταστροφές αξίζει τον κόπο. Τόσο όσον αφορά στις ανθρώπινες ζωές που σώζονται όσο και στην οικονομική απόδοση.

Η έρευνα της Παγκόσμιας Επιτροπής για την Προσαρμογή, δείχνει ότι οι λόγοι οφέλους / κόστους για επενδύσεις προσαρμογής στο κλίμα κυμαίνονται από 2:1 έως 10:1.

Η προετοιμασία για μεγάλα σοκ περιλαμβάνει σημαντικές δαπάνες

Η οικοδόμηση ανθεκτικότητας στις κλιματικές επιπτώσεις θα μπορούσε να κοστίσει 140-300 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως έως το 2030.
Ενώ η τήρηση των ελάχιστων προτύπων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ετοιμότητα για πανδημία θα απαιτήσει έως και 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Αλλά αυτά τα ποσά είναι μικρά σε σύγκριση με το κόστος της μη προετοιμασίας. Οι φυσικές καταστροφές κοστίζουν ήδη εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Με αύξηση της θερμοκρασίας 2˚C, σύμφωνα με εκτίμηση. Και οι ζημιές από την κλιματική αλλαγή θα μπορούσαν να φθάσουν τα 69 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2100.

Υψηλό το ανθρώπινο κόστος

Κλιματική Αλλαγή

Ανάλυση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρών Σταυρών και Ερυθρών Ημισελήνων (IFRC) πέρυσι διαπίστωσε ότι το να μην κάνουμε τίποτα κοστίζει.
Θα μπορούσε να αυξήσει τον αριθμό των ανθρώπων που χρειάζονται διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια. Λόγω πλημμυρών, καταιγίδων, ξηρασίας και πυρκαγιών κάθε χρόνο. Σήμερα είναι 108 εκατομμύρια και υπολογίζονται σε +50 % έως το 2030.
Το σύνολο θα μπορούσε να διπλασιαστεί στα 200 εκατομμύρια άτομα, έως το 2050.

Έτος ανθεκτικότητας το 2021

Το 2021 αντιπροσωπεύει ένα κρίσιμο παράθυρο για την επένδυση στην ανθεκτικότητα. Επειδή οι κυβερνήσεις θα δαπανήσουν τρισεκατομμύρια δολάρια για την επανεκκίνηση των οικονομιών μετά την πανδημία.

Ο κίνδυνος είναι ότι οι οικονομικοί πόροι και μαζί του η πολιτική όρεξη για αλλαγή, θα συρρικνωθούν.

Βοήθεια στις φτωχότερες χώρες

Γι ‘αυτό τώρα είναι η ώρα για τον πλούσιο κόσμο να βοηθήσει τις φτωχότερες χώρες να επανεκκινήσουν τις οικονομίες τους. Και να ενισχύσουν την ανθεκτικότητά τους σε μελλοντικές απειλές, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής του κλίματος.

Επενδύσεις στην συλλογή και ανάλυση δεδομένων καταστροφών

Brisbane
Πλημμύρες Μπρίσμπεϊν 2011

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι κυβερνήσεις σήμερα είναι να επενδύσουν στην καλύτερη συλλογή και ανάλυση δεδομένων σχετικά με τους κινδύνους καταστροφής που αντιμετωπίζουν οι χώρες τους.

Η απλή ειδοποίηση 24 ωρών σχετικά με την άφιξη μιας καταιγίδας ή την πρόβλεψη ενός επικείμενου κύματος θερμότητας μπορεί να μειώσει τις προκύπτουσες απώλειες κατά 30%.

Ενώ η δαπάνη 800 εκατομμυρίων δολαρίων σε συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης στις αναπτυσσόμενες χώρες θα εξοικονομήσει 3-16 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Καθώς οι χώρες αναδύονται από την πανδημία κατά το επόμενο έτος, οι παγκόσμιοι ηγέτες πρέπει να προετοιμαστούν.
Αυξάνοντας τις επενδύσεις στην ετοιμότητα για καταστροφές, μπορούν να διαμορφώσουν το μέλλον τους. Και να θέσουν την ανθρωπότητα σε ασφαλέστερη πορεία για την επόμενη δεκαετία και μετά.

Διαφήμιση