Αρχική Ενέργεια Energean: Παρακολούθηση ωκεανογραφικών δεδομένων από εξέδρα παραγωγής υδρογονανθράκων

Energean: Παρακολούθηση ωκεανογραφικών δεδομένων από εξέδρα παραγωγής υδρογονανθράκων

0
Energean: Παρακολούθηση ωκεανογραφικών δεδομένων από εξέδρα παραγωγής υδρογονανθράκων
Διαφήμιση

Ένα καινοτόμο σύστημα παρακολούθησης νερών μεγάλου βάθους εγκατέστησε η Energean σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης στην εξέδρα παραγωγής φυσικού αερίου «Κάππα» στον Κόλπο της Καβάλας.

Από τον συγκεκριμένο σταθμό θα παρακολουθούνται ωκεανογραφικά δεδομένα επαληθεύοντας τα προγνωστικά μοντέλα που ανέπτυξε και διατηρεί το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του project ODYSSEA. Με το σύστημα βενθικής παρακολούθησης θα παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες στους αλιείς και γενικότερα στους επαγγελματίες και όσους ασχολούνται με την θάλασσα και την παράκτια ζώνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εγκατάσταση του ODYSSEA στην εξέδρα «Κάππα» αποτελεί παγκόσμια πρωτιά φιλοξενίας σε εξέδρα παραγωγής υδρογονανθράκων.

Βελτίωση της πρόγνωσης

Energean: Παρακολούθηση ωκεανογραφικών δεδομένων από εξέδρα παραγωγής υδρογονανθράκων

“Είμαστε χαρούμενοι που θα έχουμε ωκεανογραφικά δεδομένα από την συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή που δεν παρακολουθείτο συστηματικά μέχρι σήμερα”, επισήμανε ο Συντονιστής του Προγράμματος ODYSSEA, Γεώργιος Συλαίος, Καθηγητής του Δημοκρίτειο Πανεπιστημίου, που συντόνισε την εγκατάσταση του σταθμού. “Τα δεδομένα θα επαληθεύουν και βελτιστοποιούν τα προγνωστικά μοντέλα που αναπτύξαμε και διατηρούμε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο για την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή και είναι διαθέσιμα στην τοπική κοινωνία. Ταυτόχρονα, τα δεδομένα θα μεταφέρονται και στο θαλάσσιο σύστημα του Κοπέρνικου για την υποστήριξη των ευρωπαϊκών και διεθνών προσπαθειών συστηματικής παρακολούθησης του πλανήτη μας”.

Στοιχεία για τον καιρό και τη βιοποικιλότητα

 

Energean: Παρακολούθηση ωκεανογραφικών δεδομένων από εξέδρα παραγωγής υδρογονανθράκων

Στην επιχείρηση εγκατάστασης του ODYSSEA συμμετείχαν εργαζόμενοι, τεχνίτες και δύτες της εταιρείας καθώς και εξειδικευμένοι επιστήμονες, ενώ χρησιμοποιήθηκαν το Energean Wave, σκάφη και ανυψωτικά μηχανήματα.

Σε συνέχεια της εγκατάστασης του σταθμού, η εταιρεία ανέλαβε και την παρακολούθηση της λειτουργίας του για την παροχή δεδομένων που θα συμβάλλουν αφενός στην αξιοπιστία των προγνώσεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και στην έγκαιρη ενημέρωση όσων ασχολούνται με την θάλασσα για επερχόμενες δυσμενείς καιρικές μεταβολές αλλά και στη διατήρηση της θαλάσσιας βιοποικιλότητας αφετέρου.

“Με πλήρη συναίσθηση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης μας συνεχίζουμε τις δράσεις στήριξης των τοπικών κοινωνιών στις περιοχές δραστηριοποίησής μας” δήλωσε ο Βασίλης Τσέτογλου Διευθυντής Υγείας Ασφάλειας και Περιβάλλοντος του Ομίλου.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here