Αρχική Μεταφορές Η Ελλάδα στις χώρες με τη μεγαλύτερη πρόοδο στην οδική ασφάλεια

Η Ελλάδα στις χώρες με τη μεγαλύτερη πρόοδο στην οδική ασφάλεια

0
Αυτοκίνητα
Διαφήμιση

Τα κράτη της Βαλτικής, Ελλάδα και Πορτογαλία, είναι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις καλύτερες επιδόσεις στην οδική ασφάλεια.

Αυτό αποκαλύπτει έκθεση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών (ETSC). Τα στοιχεία αφορούν την πρόοδο στη μείωση των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη από το 2010.

Φέτος το βραβείο ETSC Road Safety Performance Index (PIN) δόθηκε στην Εσθονία.
Με επίπεδο θνησιμότητας στους δρόμους συγκρίσιμο με εκείνο των Κάτω Χωρών.

Η έκθεση δείχνει και δύο από τους παραδοσιακούς ηγέτες της Ευρώπης σχετικά με την οδική ασφάλεια. Κάτω Χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ενώ παραμένουν σχετικά ασφαλείς σε σύγκριση με την οδική θνησιμότητα, είχαν περισσότερους θανάτους από τους δρόμους το 2019 από ότι το 2010.

Η Γαλλία, η Σουηδία και η Γερμανία έχουν δείξει απογοητευτική πρόοδο τα τελευταία εννέα χρόνια με μόνο μικρές μειώσεις των θανάτων.

Η Βουλγαρία και η Ρουμανία παραμένουν με τις χειρότερες επιδόσεις της Ευρώπης. Και έχουν σημειώσει επίσης μειώσεις κάτω του μέσου όρου τα τελευταία χρόνια.

Η ΕΕ, και τα κράτη μέλη της, συμφώνησαν έναν στόχο μείωσης των θανάτων στους δρόμους.

“Συνολικά, τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να επιταχύνουν την επίτευξη των νέων στόχων για το 2030, τονίζει ο Αντόνιο Αβένοσο, Εκτελεστικός Διευθυντής του ETSC.

Η επιδημία Covid-19 μπορεί να σηματοδοτήσει μια πρόοδο. Μια μετάβαση στο περπάτημα και το ποδήλατο σε αστικές περιοχές, σε συνδυασμό με αλλαγές υποδομής και χαμηλότερα όρια ταχύτητας, θα μπορούσε να έχει τεράστιο αντίκτυπο σε θανάτους και τραυματισμούς του δρόμου.

Αλλά αν επανέλθουμε στην κανονικότητα τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι ακόμη χειρότερα από πριν. Υπάρχουν ήδη σημάδια κινδύνου για τον μεγάλο αριθμό αδικημάτων ταχύτητας, μετά την άρση του lockdown“.

Η Ελλάδα στις χώρες με τη μεγαλύτερη πρόοδο στην οδική ασφάλεια

Διαφήμιση