Αρχική Ειδήσεις ΕΦΕΤ: Καμπανάκι κινδύνου για συγκεκριμένα ελαιόλαδα

ΕΦΕΤ: Καμπανάκι κινδύνου για συγκεκριμένα ελαιόλαδα

0
ελαιολαδο
Πηγή φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαφήμιση

Καμπανάκι κινδύνου για ελαιόλαδα κρούει ο ΕΦΕΤ, που ενώ χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικά παρθένα, είναι στη πραγματικότητα αγνώστου προέλευσης χρωματισμένα σπορέλαια.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν δίκτυα μη σύννομης διακίνησης νοθευμένων ελαιόλαδων από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, μετά από σχετικές αναλύσεις που διεξήγαγε  η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΦΕΤ Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία µε τη Χημική Υπηρεσία Μακεδονίας – Θράκης (Υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης – Τμήμα Α’).

Πρόκειται για τα νοθευμένα προϊόντα με τις εξής επωνυμίες:

  • «ΟΡΜΥΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ»
  • «ΦΥΣΙΚΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ»
  • «ΚΡΗΤΗΣ»
  • «ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΔΙ»
  • «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ»

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν. Σημειώνεται ότι σε ορισμένα από τα εν λόγω προϊόντα, η επισήμανση παραπέμπει σε ελληνικά τοπωνύμια, όπως Χαλκιδικής και Κρήτης, γνωστά για την ποιότητα του ελαιολάδου, χωρίς βέβαια να έχουν ουδεμία σχέση με αυτά.

Ο ΕΦΕΤ έχει ήδη προβεί στην ανάκληση / απόσυρση των ανωτέρω προϊόντων από την εσωτερική αγορά ενώ καλούνται οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους αντίστοιχα δοχεία, των οποίων η επισήμανση ταυτίζεται με τις επισημάνσεις να μην τα καταναλώσουν.

Πηγή: e-radio.gr

Διαφήμιση