Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε ΕΕ: Σε διαβούλευση η στρατηγική για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα

ΕΕ: Σε διαβούλευση η στρατηγική για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα

0
aiolika parka iefimerida
Διαφήμιση

Δημόσια διαβούλευση σχετικά με τη μελλοντική στρατηγική της ΕΕ για τις υπεράκτιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ξεκίνησε η Κομισιόν. Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει έως τις 24 Σεπτεμβρίου.

Η στρατηγική

υπεράκτια αιολικά πάρκα

Η στρατηγική που θα αποφασιστεί, θα στηρίξει την ανάπτυξη και την ενσωμάτωση των υπεράκτιων πηγών στο ενεργειακό μείγμα της ΕΕ, στηρίζοντας τους κλιματικούς μας στόχους για το 2030 και το 2050. Ταυτόχρονα θα περιγράφει μια νέα προσέγγιση για την αξιοποίηση του υπεράκτιου δυναμικού ανανεώσιμης ενέργειας της Ευρώπης με βιώσιμο τρόπο και χωρίς αποκλεισμούς και θα συμβάλει στην υπέρβαση των υφιστάμενων εμποδίων.

Η Πράσινη Συμφωνία 

wind farm 696x459

Πρόκειται για σημαντικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της δέσμης μέτρων ανάκαμψης NextGenerationEU, καθώς θα συμβάλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην τόνωση των επενδύσεων, καθώς θα εφαρμοστούν καθαρές νέες τεχνολογίες σε όλη την ΕΕ. Η ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής ενέργειας θα συμβάλει στην παροχή οικονομικά προσιτής ενέργειας στους πολίτες μας και θα ενισχύσει την ανθεκτικότητα και την ασφάλεια του εφοδιασμού της Ευρώπης.

 Είκοσι φορές πάνω

aioliko parko

“Για να επιτύχουμε κλιματική ουδετερότητα έως το 2050, πρέπει να εικοσαπλασιάσουμε την υπεράκτια παραγωγή ενέργειας στην ΕΕ”, υποστήριξε η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον. “Για τον σκοπό αυτό πρέπει να καταστεί ευκολότερη η δημιουργία μεγάλης κλίμακας υπεράκτιων αιολικών πάρκων με περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο. Πρέπει επίσης να αξιοποιήσουμε το δυναμικό άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η υπεράκτια ηλιακή ενέργεια, καθώς και τις νέες ευκαιρίες που προσφέρουν η παλιρροϊκή και η ωκεάνια ενέργεια”.

INFO

Πληροφορίες ΕΔΩ, καθώς και στην ειδική ιστοσελίδα «Πείτε την άποψή σας».

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here