Αρχική Ειδήσεις Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για αιτήσεις δανείων επιχειρήσεων

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για αιτήσεις δανείων επιχειρήσεων

0
Χρήματα Λεφτά
Διαφήμιση

Σήμερα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης δανείου σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Και αφορά τον δεύτερο κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως και τις 15 Ιουλίου. Και υπολογίζεται πως 100.000 επιχειρήσεις αναμένεται να μπουν στην πλατφόρμα.

  • Tο ελάχιστο ποσό δανείου ξεκινά από 2.000 ευρώ, με επιτόκιο 0,94%, περίοδο χάριτος έως τις 31/12/2021 και αποπληρωμή σε 40 δόσεις.
  • Παράλληλα προβλέπεται και κούρεμα της οφειλής έως 40% υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

Όσες επιχειρήσεις λάβουν τη χρηματοδότηση, είναι υποχρεωμένες να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό προσωπικού, τουλάχιστον έως τις 31 Οκτωβρίου 2020.

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο OPEN “θα εκταμιευθούν σημαντικά χρηματικά ποσά από τη επιστρεπτέα προκαταβολή 2.

Εκτιμούμε ότι αυτό θα καλύψει περίπου 100.000 επιχειρήσεις, οι περισσότερες είναι χωρίς εργαζόμενους ή με 1 έως 5 εργαζόμενους.

Δηλαδή οι επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα εύκολη, θα πάρουν 2.000 ευρώ”.

Πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι σε αναστολή

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για αιτήσεις δανείων επιχειρήσεων

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, στις 10 Ιουλίου θα λάβουν την ειδική αποζημίωση όσοι εργαζόμενοι μπήκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Μάιο.

Για όσες συμβάσεις μπήκαν σε αναστολή τον Ιούνιο, η προθεσμία για την υποβολή της σχετικής δήλωσης είναι 7 έως 15 Ιουλίου για τους εργοδότες και 7 έως 21 Ιουλίου για τους εργαζόμενους.
Η πληρωμή του επιδόματος θα γίνει 27 και 28 Ιουλίου.

Διαφήμιση