Αρχική Καταστροφές 54 πυρκαγιές το Σαββατοκύριακο – Κινητοποιήθηκαν 880 πυροσβέστες

54 πυρκαγιές το Σαββατοκύριακο – Κινητοποιήθηκαν 880 πυροσβέστες

0
Πυρκαγιά, φωτιά, Πυροσβεστική
Φωτογραφία αρχείου (Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)
Διαφήμιση

Πενήντα τέσσερις δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από τις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου 25 Ιουλίου 2020, έως χθες την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Συνολικά επιχείρησαν 880 πυροσβέστες με 330 οχήματα, 22 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά τα εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Η κατάσταση

Δάσος, δασοπροστασία, φωτιά, πυρκαγιά
EUROKINISSI
  • Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, την Τετάρτη 22 Ιουλίου, στις Κεχριές Κορινθίας παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την περιμετρική της φύλαξη.
  • Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, την Παρασκευή 24 Ιουλίου, στην περιοχή Γραμματικό Πύργου Ηλείας είναι οριοθετημένη και επιχειρούν 114 πυροσβέστες, 24 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Πανόπουλο του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας είναι υπό έλεγχο και επιχειρούν 89 πυροσβέστες, 29 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 6 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.
  • Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή κατά τις μεσημεριανές ώρες στην περιοχή Κεραμειές Κεφαλονιάς, είναι σε ύφεση και επιχειρούν 40 πυροσβέστες, 9 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 6 Α/Φ και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Διαφήμιση