Αρχική COVID-19 Ξεκινάει την Τρίτη το ψηφιακό Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Ξεκινάει την Τρίτη το ψηφιακό Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

0
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020, ξεκινάει ψηφιακά το 5ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με θέμα “Η Επόμενη Μέρα”. Την εναρκτήρια ομιλία θα κάνει η Προέδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το συνέδριο θα διαρκέσει 4 ημέρες με 8ωρο καθημερινό πρόγραμμα. Θα είναι επικεντρωμένο στις προκλήσεις και τις δράσεις της επόμενης μέρας, μετά το φαινόμενο της πανδημίας που αλλάζει σιγά – σιγά τον κόσμο.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα τιμήσει το Φόρουμ με μία σημαντική συζήτηση με τον ιστορικό Niall Ferguson, την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 17.15 μμ.

Πάνω από 200 ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό

5ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Περισσότεροι από 200 καλεσμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συμμετάσχουν στο συνέδριο μεταξύ των οποίων:

Οι Ευρωπαίοι Επίτροποι Στέλλα Κυριακίδου (Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων), Olivér Várhelyi (Επίτροπος Γειτονίας και Διεύρυνσης), Kadri Simson (Επίτροπος Ενέργειας), Ylva Johansson (Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων), ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας Aleksandar Vučić, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Edi Rama, ο πρωθυπουργός Βόρειας Μακεδονίας (2017-2020) Zoran Zaev, ο πρωθυπουργός της Σουηδίας (1991-1994) Carl Bildt.
Ο αναπληρωτής Βοηθός Εξωτερικών των ΗΠΑ Matthew Palmer, o αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Tao Zhang, ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Alan Wolff, κ.α.

Οι ενότητες της θεματολογίας

 • Η Υγεία και οι πρωτοφανείς προκλήσεις που αντιμετωπίζονται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην μετά-Covid-19 εποχή.
  Τα θέματα της ψηφιοποίησης στον τομέα της Υγείας, οι προετοιμασίες για το ενδεχόμενο ενός 2ου κύματος κορωνοϊού σε Ευρώπη και Ελλάδα.
  Και το θέμα της θεραπείας και των εμβολίων σχετικά με τον Covid-19.
 • Οι Γεωπολιτικές Εξελίξεις που διαμορφώνονται μετά την πανδημία και κυρίως οι νέες πολιτικές στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  Οι προτεραιότητες της γερμανικής Προεδρίας, με ποιους τρόπους η πανδημία αλλάζει τον κόσμο, η κρίση στα θέματα του Παγκόσμιου Εμπορίου.
  Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και η σταδιακή ενσωμάτωση των Βαλκανικών χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση
 • H επιτάχυνση στην Ψηφιακή Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα. Ο ρόλος της Τεχνολογικής Προόδου στον εκσυγχρονισμό του κράτους, στην αντιμετώπιση της ανεργίας μέσω της ανάπτυξης των ψηφιακών δεξιοτήτων.
  Το διττό σύστημα εκπαίδευσης στην εξέλιξη της ανταγωνιστικής ανάπτυξης.
 • Τα βήματα για μια γρήγορη Οικονομική Ανάκαμψη στην Ελλάδα στον τομέα των Επενδύσεων, Αναπτυξιακών Έργων, των Υποδομών, της Ενέργειας, της Παιδείας, του Τουρισμού και του Αγροτικού τομέα.

Άλλα θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του τετραήμερου είναι τα θέματα της κλιματικής αλλαγής, το κρίσιμο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.
Το μέλλον της ανάπτυξης των πόλεων στη μετά-Covid-19 περίοδο, της εργασίας και θέματα ηγεσίας στις επιχειρήσεις.
Θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 30 συζητήσεις με σημαντικές πολιτικές και επιχειρηματικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι περισσότερες συζητήσεις του Φόρουμ θα μεταδίδονται ζωντανά από το Ζάππειο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here