Αρχική Μεταφορές ΒΟΑΚ: Το 2023 ξεκινά η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου

ΒΟΑΚ: Το 2023 ξεκινά η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου

0
ΒΟΑΚ
Διαφήμιση

Μετά το 2023 αναμένεται καλώς εχόντων των πραγμάτων να ξεκινήσει η κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), εκτιμά ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη, η Περιφέρεια ασκεί κάθε πίεση ώστε να προκύψει ολοκληρωμένος σχεδιασμός για όλο το μήκος του ΒΟΑΚ, από το δυτικότερο έως το ανατολικότερο σημείο του νησιού, δηλαδή από την Κίσσαμο έως τη Σητεία, με το 40% να αφορά επαναχαράξεις και το υπόλοιπο βελτιωμένες εκδοχές του πρότερου σχεδιασμού.

Το 2022 ο διαγωνισμός

ΒΟΑΚ

Αναφορικά με τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του έργου, εκτίμησε ότι μέσα στο 2021 θα κατατεθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων με στόχο το 2022 να ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες, που θα αφορούν τα επιμέρους τμήματα, στα οποία θα “μοιραστεί” ο νέος αυτοκινητόδρομος.

Το Καστέλι και οι λοιπές υποδομές

αεροδρομίου Καστέλι

Για τις υπόλοιπες υποδομές του νησιού, ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι:

  • Προχωρούν οι διαδικασίες για τον νέο Διεθνή Αερολιμένα Καστελίου.
  • Επίσης, μέσα στον μήνα θα ξεκινήσουν οι εργολαβίες για παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας ύψους 25 εκ. ευρώ σε 452 σημεία του υφιστάμενου ΒΟΑΚ. Πρόκειται για ένα κονδύλι που, ενώ είναι δεσμευμένο από το 2014, αξιοποιείται τώρα.
  • Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι εργασίες από Φόδελε έως Λινοπεράματα, ύψους 4 εκ. ευρώ, εργολαβία που θα δημοπρατηθεί εντός του μήνα, καθώς και τα έργα στην Αγία Πελαγία.
  • Όσο για μια σειρά εγγειοβελτιωτικών έργων καθώς και έργων στο Οροπέδιο Λασιθίου, σημείωσε ότι έχουν κολλήσει σε γραφειοκρατικά θέματα.
  • Για το φράγμα της Πλακιώτισσας ανακοίνωσε ότι ολοκληρώνεται η μελέτη των δικτύων με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ενώ, για την ασφάλεια του φράγματος θα κατασκευαστεί περιμετρικός δρόμος.
Διαφήμιση